Новини

 

Науково-практична конференція до 95-річчя з дня народження Д. М. Прилюка

04.11.2013
8 листопада о 14. 00 у великій актовій залі Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка (м.Київ, вул. Мельникова 36/1) відбудеться науково-практична конференція з нагоди 95-річчя з дня народження Дмитра Михайловича Прилюка.

Конференція, присвячена ювілею видатного українського публіциста, письменника та викладача, проводиться Інститутом журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки Національної спілки журналістів України.

В рамках конференції продемонструють біографічну кінокартину про Д. М. Прилюка, фото з сімейного архіву, а також його листи воєнних років рідним та друзям. Також будуть представлені відеозаписи виступів Дмитра Михайловича на нарадах.

Науково-практична конференція збере багатьох спеціалістів та науковців. У програмі — виступи голови Національної спілки журналістів України Олега Ігоревича Наливайка, директора Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимира Володимировича Різуна, доцента Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олесандра Кіндратовича Глушка. Серед спікерів буде син Дмитра Михайловича — В'ячеслав Дмитрович Прилюк. На конференції також будуть присутні представники з батьківщини Д. М. Прилюка с. Божиківці Деражняньского району Хмельницької області, які презентують фільм про свого відомого земляка.

Дмитро Михайлович Прилюк — український публіцист, письменник, викладач та один з основоположників вітчизняного журналістикознавства. Свою журналістську діяльність розпочав ще у шкільні роки. Під час Другої світової війни воював на Південно-Західному та Калінінському фронтах. Нагороджений орденом Вітчизняної війни першого ступеня, медалями. У 1958 році розпочав викладацьку роботу в Київському державному університеті імені Тараса Шевченка, де на кафедрі журналістики пропрацював майже 30 років. З них біля половини був деканом. Автор багатьох книжок, збірок нарисів та наукових праць.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024