Новини

 

ВІКНУ відсвяткував 80-ту річницю з дня свого заснування

16.10.2013
Цього свята чекало не одне покоління курсантів, студентів, офіцерів та ветеранів Збройних Сил України Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ). І ось настало 16 жовтня 2013 року.

Урочисті заходи розпочалися вранці з шикування на плацу та мітингу особового складу, оголошення святкових наказів та покладання квітів до меморіальної дошки першому начальнику Військового інституту генерал-лейтенанту Жукову Сергію Анатолійовичу.

Основні святкові події відбувалися у Центральному будинку офіцерів. Там цього року зібралися військовослужбовці, працівники Збройних Сил України, ветерани Військового інституту та почесні гості, серед яких були представники Уряду, керівництва Міністерства оборони України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації.

На початку заходу присутні переглянули документальні фільми «Військовому інституту – 80», «Озброєні інтелектом». Ознайомитись із книгою «Історія Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка в фотодокументах», з спецвипуском газети ВІКНУ «Універсант». Гостям представили відзнаку «80 років заснування військової підготовки у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка» та буклет «Фотогалерея: видатні українські військові діячі та постаті».

Ювілярів та гостей зустрічав симфонічний оркестр Ансамблю пісні і танцю ЗС України.

Розпочалися урочисті збори з привітання Прем’єр-міністра України Миколи Азарова і ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Героя України академіка Леоніда Губерського. Було вручено Почесні грамоти й Подяки Університету.

Із теплими привітаннями та щирими побажаннями успіхів у навчанні, службі та особистому житті виступили: перший заступник Міністра оборони України Олександр Олійник, голова Синодального відділу Української православної церкви по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, Архієпископ Білоцерківський і Богуславський його Високопреосвященство Августин, перший заступник голови Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації Вадим Іванченко, директор міжнародно-правового департаменту адміністрації Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Олександр Мельников, голова Ради Київської міської організації ветеранів Микола Мартинов та інші.

У своєму виступі начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін висловив слова вдячності ректору КНУ імені Тараса Шевченка, керівництву Міністерства оборони України, та ветеранам ВІКНУ за активну участь у військово-патріотичному вихованні молоді та святкуванні 80-ої річниці ВІКНУ.

Завершилися урочистості святковим концертом, першим номером якого був гімн Військового інституту у виконанні симфонічного оркестру Ансамблю пісні і танцю ЗС України.











Військовий інститут,
Прес-центр КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024