Новини

 

Участь кафедри іноземних мов ІМВ у Міжнародній науково-практичній конференції у МДІМВ

16.10.2013
Делегація викладачів кафедри іноземних мов Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка у складі доцентів Олександра Гона і Олени Татьянченко та викладачів Наталії Джими і Михайла Нощенка взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Магія інновацій: нові технології у мовній підготовці фахівців-міжнародників», що проходила 4-5 жовтня в Московському державному інституті міжнародних відносин (університеті) Міністерства закордонних справ Російської Федерації (МДІМВ).
На конференції, участь в якій взяли представники понад 100 університетів з 22 країн світу, розглядалися питання електронного навчання, методології викладання іноземних мов, теорії і практики в сучасних лінгвістичних дослідженнях, міжкультурної комунікації та перекладознавства.
На заключному пленарному засіданні конференції учасники особливо відмітили доповіді викладачів ІМВ, присвячені сучасним мультимедійним технологіям: «XML і мультимедійні технології в навчанні перекладу» (Олександр Гон), «Драмопедагогіка у розвитку дипломатичної емпатії» (Наталія Джима), «Використання комп'ютерних ігор для симулювання англомовного середовища в освітніх цілях» (Михайло Нощенко). Зважаючи на такий успіх, викладачів Інституту запросили взяти участь і в наступних наукових заходах, які проводитимуться у Московському державному університеті імені М. В. Ломоносова та Санкт-Петербурзькому державному університеті.
Однією з головних тем конференції було питання використання новітніх технологій у мовній підготовці студентів. Серед таких розробок був представлений проект відкритого Інтеренет-підручника, який дозволяє займатися теорією і практикою письмового, усного та навіть синхронного перекладу.
Успішний виступ викладачів кафедри іноземних мов на конференції такого рівня має важливе значення для Інституту міжнародних відносин, зокрема, для подальшого розвитку співробітництва ІМВ з провідними вищими навчальними закладами світу у сфері впровадження інноваційних технологій у мовній підготовці фахівців-міжнародників.

Прес-центр ІМВ



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024