Новини

 

Грант агенції «CIDA» вибороли географи

08.10.2013
Географічний факультет виборов грант Канадської міжнародної агенції розвитку «CIDA». Назва проекту: «Заходи розвитку інфраструктури просторових даних: створення потенціалу в державних інституціях України для стимулювання економічного зростання». Основними учасниками проекту є: Ванкуверський острівний університет (координатор проекту з канадської сторони) і географічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка (координатор проекту з української сторони). Місією проекту є закладення основи для прискореного розвитку інфраструктури просторових даних в Україні як необхідного елементу для стимулювання екологічного зростання. Цей новий проект є важливим для створення інформаційного суспільства в Україні. Партнери проекту будуть розробляти та втілювати освітню програму для українських державних інституцій з метою підтримки розвитку національної інфраструктури просторових даних.
Завдання проекту: 1)підготовка українських інструкторів згідно канадських освітніх програм (стажування у Ванкуверському острівному університеті); 2)адаптація шести ключових курсів з ІПД до українських потреб; 3)навчання українських держслужбовців, які несуть відповідальність за впровадження НІПД; 4)продовження підтримки проекту після його завершення.
Підготовлений персонал буде ефективніше керувати створенням складових НІПД та геопорталів. Точні і сучасні цифрові картографічні дані є необхідним інструментом для прозорого управління національними ресурсами України. Наприклад, для чіткого визначення прав землекористування, що дозволить знизити можливості для корупції та самовільного зайняття земельних ділянок.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024