Новини

 

Університет прийняв шанхайську делегацію

27.09.2013
27 вересня КНУ відвідала делегація Шанхайського університету іноземних мов на чолі з проректором з наукової роботи Ян Лі.
Гості зустрілися з проректором з наукової роботи КНУ професором Сергієм Вижвою, директором Інституту філології Григорієм Семенюком та його викладачами, представниками відділу міжнародного співробітництва.
Сергій Вижва розповів китайським колегам про історію університету, його структуру, наукову діяльність.
Ян Лі зазначив, що йому, зокрема, надзвичайно приємно бачити серед учасників зустрічі Валентину Ляшенко, адже завдяки її зусиллям у Шанхайському університеті іноземних мов з 2007 року функціонує кафедра української філології. «Минулого року у нас був перший випуск українських філологів. Ми набираємо по 10 студентів через рік. Оскільки цікавість до України, її мови та культури зростає – хотіли б створити таку спеціальність. Це надзвичайно складний процес і ми будемо вдячні Київському національному університету імені Тараса Шевченка за допомогу та співпрацю», – сказав він.
Проректор з наукової роботи запевнив, що КНУ імені Шевченка докладе максимум зусиль, щоб співпраця між двома навчальними закладами була продуктивною. «Ми готові приймати студентів вашого університету на практику, викладачів – на стажування. Колектив Інституту філології допоможе у складанні навчальних програм та методичних матеріалів», – зазначив проректор.



Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024