Новини

 

29 квітня розпочне роботу виставка картин швейцарського художника Крістіана Гузевського “Відкритий погляд”

26.04.2005
29 квітня в галереї Київського університету відбудеться відкриття виставки швейцарського художника Крістіана Гузевського “Відкритий погляд” та майстер-класи.

Крістіан Гузевській працює в жанрі сучасного живопису та графіки. Він проводить відкриті лекції з історії мистецтва та практичні заняття, на яких студенти можуть відчути себе творцями абстрактного мистецтва.

Концепція “співочої лінії” Гузевського знана в Європі, художник бере участь в імпровізованих інсталяціях, на яких малює під музику сучасних композиторів.

Крістіан Гузевській часто буває в Україні. Останнього разу він проводив в Києві безкоштовні семінари з мистецтва під час подій на Майдані.

“Спілкування з художником, якій має власну концепцію історії мистецтва, приводить до нового бачення розвитку сучасного мистецтва в тоталітарних та демократичних країнах. – Розповідає організатор виставки художник Сергій Бєляєв, - через мистецтво можна побачити, які саме процеси відбуваються в сучасному суспільстві. Виставки таких художників як Гузевській повертають нас до поняття мистецтва, як вічного пошуку досконалості, гармонії та істини”.


Крістіан Гузевскій

Народився в Східній Прусії в 1942 році. Дитинство провів на Балтійському морі в Члесвінг-Холстене, де він був вражений яскравими світанками та заходами сонця.

В 1959 році в Любеке (Німеччина) почав навчання мистецтву.

В 1962-1972 навчався в Берліні у різних вчителів.

В 1972-1976 жив у Провансі (Франція).

В 1975-1979 познайомився з живописними роботами та антропософією Рудольфа Стейнера.

Пізніше мистецтво Крістіана Гузевського набуло власного стилю.

Він працює в галузі малюнка, графічного мистецтва, живопису, експерементальної скульптури, пише про історію мистецтва.

В 1979 році він з дружиною заснував культурний центр “ArtRu” в Рюненберге (Швейцарія). Зараз там постійно проводяться семенарі, виставки та концерти.
Крістіан викладає історію мистецтв у художній школі Баденвейлера (Німеччина), та в школі еврітмії в Києві.

“Кольори пробуджують наші почуття, невідомі почуття надають нам можливість відчути себе з середини. – Каже художник, - Кольори набувають інтенсивности та хочуть стати формою... Ритми ліний у вільних формах прагнуть мотиву. Чи має мотив бути репрезентативним?

Якщо кольори та ритм ліній повністю відокремлени один від одного, то нова відповідь може розкрити дісний мотив картини. Це не теоретичний чи натуралістичний шлях, а, скоріше, медитативний та інтуітивний процес, що виходить з кольорів та ритму ліній”.


Галерея Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує на виставку сучасного європейського мистецтва, та творчі зустрічі з художником Крістіаном Гузевським (Швейцарія).

Зустрічі відбудуться 26, 27, 28, 29 квітня о18:00 – 19:00 у галереї (вул. Володимирська 60, червоний корпус, 3 поверх біля актового залу) вхід вільний. Мови – німецька, українська, російська.

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024