Новини

 

«Дворазова Олімпійська Чемпіонка Тетяна Кочергіна (Макарець) на економічному факультеті»

18.09.2013
Традиційно у другу суботу вересня в Україні відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту – День фізичної культури і спорту. За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров’я, він загартовує характер і волю. Україна завжди славилась своїми спортивними талантами, фізичне виховання – це здоров’я нації. Отож, наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики якнайбільше студентів, але найголовніше – створення для цього відповідних умов.
Тому підтримуючи фізкультурно-спортивний рух, 18 вересня на економічному факультеті за ініціативи декана факультету Базилевича Віктора Дмитровича було проведено Зустріч викладачів, аспірантів та студентів з відомою радянською гандболісткою, заслуженим майстром спорту, дворазовою Олімпійською Чемпіонкою, завідувачем кафедри фізичного виховання та спорту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професором Тетяною Іванівною Кочергіною.
Студентам поталанило поспілкуватись з унікальною особистістю, яка має такі спортивні титули, як:
Олімпійська чемпіонка 1976, 1980;
Срібний призер чемпіонату світу 1975, 1978;
Бронзовий призер чемпіонату світу 1973;
5-разова володарка Кубка європейських чемпіонів 1973, 1975, 1977, 1979, 1981;
10-разова чемпіонка СРСР 1972-1981;
Володарка Кубка СРСР 1977;
Переможниця Спартакіади народів СРСР 1975, 1979;
Кращий бомбардир чемпіонату світу 1975 року.
Запитання до Почесної гості факультету не мали кінця: «Яке на Вашу думку правило успіху у спорті?», «Розкажіть про свої відчуття при отримання першої Олімпійської золотої медалі», «Який правильний режим харчування у великому спорті?», «Що допомогало Вам щодня вставати о 6 ранку і тренуватись по 15 годин на добу?», «Чи збереглась на сьогодні радянська школа гандболу?», «Які основні проблеми розвитку українського спорту», «Як Ви потрапили у команду Спартак?».
Тетяна Іванівна розповіла студентам свій шлях у великому спорті – як 14 річна дівчинки з містечка Овідіополь, що на Одещини потрапила у Київський клуб «Спартак» під керівництвом геніального тренера Ігоря Турчина, та ввійшовши до збірної СРСР, стала дворазовою олімпійською чемпіонкою.
Студенти почули від Тетяни Іванівни про неймовірні спортивні здобутки клубу «Спартак» – 13 років поспіль клуб перемагав в найпрестижнішому євротурнірі – Кубку європейських чемпіонів, що є унікальним досягненням світового масштабу, перевершити яке поки не вдалось жодній гандбольній команді.
Тетяна Іванівна розповіла, що крок на олімпійський п’єдестал відстанню в чотири роки виснажливих щоденних тренувань приносить шалений заряд адреналіну, емоцій завжди через край, адже розумієш, що своєю нагородою доводиш усьому світові, що твоя країна − країна сильних людей, вольових спортсменів.
Як завідувач кафедри фізичного виховання та спорту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Кочергіна Тетяна Іванівна розповіла студентам про оновлений сучасний спортивний комплекс, побудований за останніми вимогами стадіон. Такі можливості розвитку фізичного виховання та спорту студенти отримують завдяки посиленій увазі до цієї проблеми ректора Університету академіка Леоніда Васильовича Губерського.
На останок Тетяна Іванівна закликала студентів відноситися до всіх справ у житті з любов’ю до Батьківщини, з любов’ю до людей та неймовірною працелюбністю!




Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024