Новини

 

21 квітня розпочнеться науково-практичний семінар "Впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій для автоматизації бібліотечної справи в українських закладах вищої освіти"

20.04.2005

НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР

“ВПРОВАДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ БІБЛІОТЕЧНОЇ СПРАВИ В УКРАЇНСЬКИХ ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ”


21-22 квітня 2005 року,
Київський національний університет імені Тараса Шевченка




21-22 квітня 2005 року в рамках спільного проекту Київського національного університету (КНУ) імені Тараса Шевченка та Програми Розвитку ООН (ПРООН) в Україні “Підвищення освітнього потенціалу Київського національного університету імені Тараса Шевченка” буде проведений семінар на тему “Впровадження сучасних ІКТ для автоматизації бібліотечної справи в українських закладах вищої освіти” на прикладі наукової бібліотеки імені М. Максимовича при КНУ імені Тараса Шевченка.

Головною метою проведення семінару є демонстрація можливостей успішного впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в діяльність бібліотек при вищих навчальних закладах України, а також обмін досвідом щодо вирішення проблем, які можуть виникнути при застосуванні автоматизованих бібліотечних інформаційних систем (АБІС) при організації бібліотечної справи.

В програмі семінару будуть зроблені доповіді провідних фахівців наукової бібліотеки КНУ імені Тараса Шевченка та розробників АБІС “УФД Бібліотека”. Будуть розглянуті усі аспекти автоматизації бібліотечних технологічних процесів, починаючи з планування поповнення фондів та комплектування і закінчуючи обслуговуванням читачів на абонементах та в читальних залах. Планується проведення круглих столів з питань інтеграції автоматизованих бібліотечних інформаційних систем різних організацій в єдину мережу, надання інформаційних послуг та перспектив розвитку АБІС “УФД Бібліотека”. Також будуть проведені практичні заняття з методики комплектування фондів, обробки літератури та бібліографії, використання штрих-кодового обладнання, обслуговування читачів з використанням електронного замовлення та електронного абонемента.

Наукова бібліотека імені М. Максимовича при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка є опорною базою науково-методичної бібліотечної комісії (НБМК) Міністерства освіти і науки України, яка здійснює загальне методичне керівництво бібліотеками вищих навчальних закладів III та IV рівнів акредитації. НБМК надає методичну допомогу зональним та обласним методичним центрам, окремим бібліотекам вищих навчальних закладів з усіх питань бібліотечно-інформаційної роботи, координує їх діяльність, вивчає, узагальнює та розповсюджує передовий досвід, впроваджує сучасні інноваційні технології, проводить семінари, науково-практичні конференції та інші заходи, що сприяють підвищенню професійної кваліфікації, загальноосвітнього та культурного рівня бібліотечних працівників усіх рівнів.


Контактна інформація:
Юрій Жарких, Національний Координатор проекту ПРООН
Олексій Микитенко, Помічник Координатора з адміністративної роботи

Тел./факс +380 44 239-3404
E-mail: yzh@uninet.kiev.ua
amik@uninet.kiev.ua
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024