Новини

 

Словацький географ Славомир Бухер прочитав лекцію

10.09.2013
9 вересня на географічному факультеті словацький географ доктор Славомир Бухер провів відкриту лекцію на тему: «Демографічне старіння Словакії». Магістри кафедри економічної та соціальної географії та наукові співробітники кафедри були ознайомлені з особливостями сучасних демографічних змін в Словакії, механізмами їх впливу на модернізацію суспільства, реформування соціальної та економічної сфер.

Доктор С. Бухер презентував присутнім авторську методику обрахування коефіцієнта для оцінки старіння нації, створену на основі теорій відомих демографів Ж. Боже-Гарньє та Е. Россета. Присутні виявили значну зацікавленість проблемами ідентифікації національного складу населення, а також проблемами ромів. Лекція закінчилася жвавою дискусією щодо порівняння демографічної ситуації в Словакії та Україні.



Магістри та молоді науковці кафедри економічної та соціальної географії визнали участь у подібних заходах корисною для підвищення їхньої професійної підготовки, зародження нових наукових ідей та розвитку міжнародного наукового співробітництва.




Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024