Новини

 

Університет запрошує на виставку української ікони

09.09.2013
10 вересня 2013 року о 13.00 у галереї біля Актової зали на 2 поверсі Головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка (м. Київ, вул. Володимирська, 64) відбудеться відкриття виставки ікон Олександра Охапкіна.
На виставці представлені роботи відомого художника Олександра Охапкіна з колекції української домашньої ікони історико-культурного комплексу «Замок Радомисль».

На заході будуть присутні:
Ольга Богомолець - Заслужений лікар України, доктор медичних наук, фундатор унікального історико-культурного комплексу «Замок Радомисль», громадський діяч.
Олександр Охапкін - художник, автор робіт
Лариса Мудрак - заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, член НСЖУ, Член Українського медіа-клубу
Анжеліка Рудницька - заслужена артистка Україна, журналістка, відома художниця

Олександр Охапкін працює у галузі станкового малярства. В його творах гармонійно синтезуються традиційні техніки стародавнього іконопису і сучасного виконання, такий стиль називають творчою іконою, що має національну основу.
Мистецтвознавці називають творчість Олександра Охапкіна «релігійною поезією у фарбах». Професор історії мистецтва Київської Духовної Академії Дмитро Степовик зазначив, що художник «не хоче просто наслідувати давні ікони, хоч і не бажає радикально віддалятися від традиції закладеної, ще в Римській та Візантійській імперіях. У своїх творах прагне знайти золоту середину – між традицією та його власною філософською налаштованістю щодо ікони як одного з феноменів сприйняття Бога і Його святих через бачення».

Організатор виставки - Центр фольклору та етнографії Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
За додатковою інформацією звертайтеся за тел. 239 34 66; 239 31 69; 097 382 25 07

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024