Новини

 

Літня школа з публічного адміністрування у Берліні

01.08.2013
З 1 по 13 липня у Берлінській школі економіки та права пройшла літня школа з публічного адміністрування. Серед двадцяти п’яти учасників було обрано і трьох студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а саме Віталія Данильченка (1 курс магістратури юридичного факультету), МаріюПеревєрзєву та МаріюПолітаєву (1 курс магістратури інституту міжнародних відносин).
З першого дня лекції професорів школи поєднувалися із екскурсіями. За десять навчальних днів студенти прослухали доповіді з таких тем як природа та функції адміністративної юрисдикції, федеральна структура Німеччини, вступ до Європейського права, місцеве самоврядування та комп’ютеризація державної служби.
Особливу увагу організатори приділили менеджментській грі під назвою «Foodscandal». Студенти були поділені на представників уряду, виробника та громадськості, після чого кожна група розпочала планування своїх дій. В ході гри команди враховували існуюче законодавство і розраховували наслідки кожного руху. Кінцева мета – владнати ситуацію та досягти найвигіднішого для кожного результату.
За два тижні літньої школи студенти відвідали Бундестаг та Будесрат, адміністративний суд міста Берліна, визначні місця Потсдаму. Крім того, представниками органів місцевого самоврядування району Reinickendorf була організована зустріч з керівниками соціальних підприємств на якій пояснювали яким чином необхідно допомагати людям з обмеженими фізичними можливостями за для їх повноцінної інтеграції в суспільство.








Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024