Новини

 

75 конференція EAGE відбулася в Лондоні

02.07.2013
Найбільша за всю історію конференція й виставка, що проводиться щорічно Європейською асоціацією геовчених та інженерів, з 9 по 15 червня відбулася в Лондоні. Традиційно ця подія збирає науковців, молодих вчених, представників виробничих компанії та інших зацікавлених. У цьому році в конференції та виставці взяли участь понад 8500 учасників, що стало абсолютним рекордом за 75 років. В науковій програмі конференції було зроблено 1200 доповідей, проведено 16 семінарів. Основна теза зустрічі була - «змінюючи кордони». І стосувалася вона зміни пріоритетів та нових напрямків у геологічній індустрії. За висловлюваннями керівників найбільших компаній геологічного профілю, видобувних компанії та науковців, які виступали під час пленарної сесії, найближчим часом актуальними проблемами буде розвідка та освоєння Арктичного регіону, впровадження технології розвідки та видобутку вуглеводнів глибокого залягання, освоєння родовищ вуглеводнів нетрадиційного типу. Ці напрямки наочно були представлені на виставці. На площі 11500 м2 понад 350 компаній демонстрували новітні технології та досягнення в усіх галузях геонаук.
26 учасників представляли на конференції Україну. 11 з них - студенти та аспіранти геологічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Слід зауважити що організатори найбільшу увагу приділяють саме участі студентів. Насичена програма дозволяє молодим фахівцям відчути переваги обраної професії, перспективи та напрямки свого подальшого росту в світовій геологічній індустрії. Студентам було запропоновано геологічну екскурсію, геовікторину, створено спеціальну студентську секцію для стендових доповідей, 2 короткі курси та семінар, можливість пройти тестову співбесіду в найбільших компаніях світу, студентську вечірку для неформального спілкування, та спеціальний студентський майданчик для зустрічей та контактів. В роботі конференції взяли участь понад 500 студентів та молодих учених з 49 країн світу. Це найкраща нагода для обміну досвідом навчання в різних куточках світу.

Наступна конференція EAGE відбудеться в Амстердамі (Нідерланди) з 16 по 19 червня 2014 р. Вже незабаром буде відкрито подання тез доповідей та реєстрацію учасників. Тож запрошуємо до активної участі в майбутній конференції студентів, аспірантів, та викладачів.









Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024