Новини

 

Зустріч учасників проекту ATHENA

14.06.2013
За проектом «Сприяння життєздатним та автономним системам вищої освіти у регіоні Східного сусідства» (коротка назва проекту ATHENA) в рамках європейської програми Темпус Київський національний університет імені Тараса Шевченка 13 червня 2013 року приймав делегацію Асоціації Європейських Університетів (координатора проекту) та українських партнерів проекту - представників Міністерства освіти і науки України, Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, Донецького національного університету, Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.
Зустріч учасників проекту ATHENA відкрив вітальним словом проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Петро Олексійович Бех. Координатор проекту, керівник підрозділу управління, автономії та фінансування Асоціації європейських університетів Томас Естерманн розповів про ідеологію проекту, мета якого зробити внесок у розвиток, реформування та модернізацію систем вищої освіти у регіоні східного сусідства, покращити їхню якість, відповідність та наблизити їх до розробок ЄС.
Під час наради українські університети-партнери та Спілка ректорів ВНЗ України представили структуру управління та фінансування своїх закладів, а також обговорили результати опитування щодо автономії університетів.
Учасники зустрічі узгодили структуру та основні теми Всеукраїнського національного семінару, що проходитиме у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка 6 листопада 2013 року.

Для довідки:
Асоціація Європейських Університетів представляє та підтримує вищі навчальні заклади в 46 країнах, забезпечуючи їх унікальним форумом для співпраці та надаючи можливість знайомитися з останніми тенденціями в політиці вищої освіти та науки.











Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024