Новини

 

Студенти КНУ відвідали Чечню

24.05.2013
На запрошення Міністерства освіти і науки Чеченської республіки група студентів з Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 12 по 19 травня відвідала Чечню. Організатором поїздки виступила Міжнародна громадська організація "Інтернаціональний союз" в тісній співпраці з Всеукраїнською громадською організацією "Діаспора чеченського народу" в Україні.
Грозний ... Чечня ... Стереотипи при згадці цих слів часто ідентичні. Ось і група студентів у складі 5 чоловік з керівником, зустрівшись на вокзалі, не знали чого чекати. Одні боялися, інші губилися в здогадах. Однак, в дорогу ...
Спочатку більше доби потягом до Мінеральних вод, звідти автобусом до Грозного. Але дорога пролетіла непомітно в розмовах і питаннях. Студентів цікавило абсолютно все і голова Київського осередку "Діаспора чеченського народу" АрбіКаїм, який був куратором поїздки, відповідав на всі запитання.
Програма була більш ніж насиченою.Ми відвідали
ЧДУ (Чеченський державний університет);
Педагогічний інститут
<Президентський ліцей
ЧГТРК "Грозний"
Меморіальний комплекс "Алея слави" ім. А.А.Кадирова
Мечеть «СерцеЧечні»
Мечеть в селі Алхан-Юрт
Етно-історичний музей чеченської культури під відкритим небом "Донді-Юрт"
Краєзнавчий музей з каменю ім.Хусейна Ісаєва та ін
Делегації з Києва показали також красу гірського краю, де незаймані гірські луки межували із засніженими вершинами, а водоспади та річка, що протікає між гір, створювали неймовірну звукову атмосферу.
Студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка були дуже вражені не тільки краєвидами сучасної Чеченської республіки, а й гостинністю та відкритістю чеченців, які супроводжували їх всю дорогу.





















Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024