Новини

 

Виїзна школа-семінар географів

20.05.2013
16 – 17 травня 2013 року в м. Луцьк на базі географічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки в рамках Днів науки відбулася виїзна школа-семінар кафедри економічної та соціальної географії Київського національного університету імені Тараса Шевченка, присвячена проблемам розвитку Північно-Західного району.
В рамках семінару в Луцьку з доповідями виступили студенти обох вузів, презентуючи результати наукових досліджень. Центральною темою обговорення стали сучасні аспекти розвитку регіону, особливості його функціонування та роль і місце його в державному значенні. Круглий стіл, проведений магістрантом Остапенком Павлом, задіяв до дискусії не тільки студентів, а й викладачів.
Після закінчення семінару приймаючою стороною лучан була проведена екскурсія, в рамках якої київські географи відвідали Музей волинської ікони, замок Любарта, костьол та познайомились з містом.
Головна ідея заходу – залучення до спільної роботи географів з різних вузів України, знайомство і встановлення дружніх відносин між ними, обмін думками і знаннями, інтелектуальне збагачення, набуття досвіду публічних виступів, що є підґрунтям для становлення молодого науковця. Чи не найголовнішою метою є єднання географів у єдину географічну спільноту заради дослідження та вирішення регіональних проблем України.
Це третій захід спрямований на знайомство та інтеграцію молодих науковців. Попередні два відбулися в Полтаві та Кіровограді.
Планується проведення наступної школи-семінару.











Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024