Новини

 

До стабільного економічного розвитку України в умовах глобалізації

29.03.2005
29 березня на економічному факультету відбулася наукова конференція: Towards Sustainable Economic Development оf Ukraine under Globalization – До стабільного економічного розвитку України в умовах глобалізації. Співорганізаторами конференції виступили кафедра міжнародної економіки факультету та кафедра англійської мови природничих факультетів Інституту філології.

Це вже друга конференція науковців-економістів факультету, яка проводилась виключно англійською мовою. Пленарне засідання відкрив голова оргкомітету, декан економічного факультету Віктор Дмитрович Базилевич. У вітальному слові він, зокрема, підкреслив, що дослідження змісту та загальних тенденцій глобалізації у їх зв’язку з процесами трансформаційної економіки України мають важливе теоретичне й практичне значення як для розвитку сучасної економічної думки, так і для прогнозування та забезпечення стабільного розвитку національної економіки. Думку Віктора Базилевича підтвердили наукові доповіді, тематика яких віддзеркалювала актуальні проблеми, що постали перед Україною в умовах глобалізації.

На конференції було заслухано та обговорено біля 40 доповідей викладачів, аспірантів та студентів-економістів. Найбільше число учасників конференції склали аспіранти економічного факультету, які доповідали про результати своїх досліджень. Саме ці повідомлення викликали найпалкіші дискусії, де на рівних обмінювались думками та ідеями як визнані вчені, так і наймолодші дослідники.

З матеріалами конференції Towards Sustainable Economic Development оf Ukraine under Globalization також можна буде ознайомитись українською мовою у наступних номерах "Віснику" серії "Економіка" .



Микола Петровський,
завідувач кафедри англійської мови
природничих факультетів
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024