Новини

 

Співпраця кафедри фінансів економічного факультету з глобальною асоціацією CFA Institute

25.04.2013
В умовах інтеграції України в міжнародний науково-освітній простір значним здобутком кафедри фінансів економічного факультету є розвиток співпраці з CFA Institute, яка покликана впроваджувати найвищі світові стандарти професійної освіти у галузі фінансів в навчальний процес.
Київський національний університет імені Тараса Шевченка першим і єдиним з вищих навчальних установ України отримав офіційне визнання від CFA Institute, що свідчить про відповідність рівня підготовки магістрів з фінансів світовим вимогам та дозволяє офіційно здійснювати кафедрою фінансів професійну підготовку фахівців за CFA стандартами.
Університет посів достойне місце серед 15 провідних вищих навчальних установ з країн Європи, Близького Сходу і Африки, зокрема: університетів Великої Британії (UniversityofEssex, QueenMary, UniversityofLondon, HeriotWattUniversity), Бельгії (ICHEC BrusselsManagementSchool, LouvainSchoolofManagement), Франції (RouenBusinessSchool), Австрії (WebsterUniversityVienna) та інших.
Створена магістерська програма з фінансів за спеціалізацією «Корпоративні фінанси» на 80% покриває розділи навчальної програми CFA ProgramCandidateBodyofKnowledge (CBOK), яка вважається «золотим стандартом» в підготовці фахівців з фінансів. Зокрема, дисципліни, що викладаються згідно навчальної програми повністю відповідають таким розділам CBOK, як: «Економіка і кількісні методи»,«Етичні та професійні стандарти», «Корпоративні фінанси», «Фінансова звітність та аналіз», «Управління портфелем», «Фінансові інструменти власності», «Фінансові інструменти з фіксованою дохідністю»та інші.
Крім того, відповідно до умов співпраці, кращі випускники Київського національного університету імені Тараса Шевченка мають можливість отримати студентські стипендії на отримання сертифікату CharteredFinancialAnalyst® (CFA®).
Цього навчального року трьох студентів кафедри фінансів вже нагороджено грантами та надано стипендії в рамках програми співпраці університету та CFAInstitute. рівне вечірнє





Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024