Новини

 

Відбулася презентація моди та дизайну сучасних художників-модельєрів в Галереї університету

25.03.2005
З 23 березня 2005 року в Київському університеті відкрита виставка “Костюм та мода”. Виходячи з назви, вся експозиція була пов’язана з одягом, точніше поглядами на нього очима молодих художників-модельєрів. На виставці представлена трансформація одягу від українського народного, у виконанні ескізів Сергія Бєляєва, і до плетеного сучасного, який більш нагадував риболовні сітки, художника-модельєра Олени Суходолової.

Порадували молоді митці й новаторськими ідеями. Модельєр Світлана Куліпченко, знайшла жіночим сумочкам нове застосування: виявляється, їх можна носити як елегантні шляпки, головне не забути вийняти з сумки всі зайві речі.

Надзвичайно оригінальний та гарний батік (розпис по шовку) був представлений художницею Наталією Синьоокою, яка захоплюється східною культурою та мистецтвом.

На виставці також демонструвалися ювелірні вироби Володимира Балибердіна, виконані із срібла, напівдорогоцінного каміння та мамонтової кістки, що вразили своєю красою та майстерністю виконання.

А головною подією того вечора став показ колекцій одягу. Дефіле розпочалося демонстрацією середньовічної сукні, а модель що її демонструвала, здавалось, прийшла до нас з часів Жанни д'Арк. Інша колекція називалась “Алегорія”, і була виконана у китайському стилі. Оригінальною виявилась колекція, що складалась лише з одного костюму, в якому український народний костюм був переплетений з елементами авангардизму.

Людство ніколи не залишиться без одягу, бо коли не буде вистачати тканини та шкіри, одяг шитимуть із звичайних сумок та пакетів для сміття, як це і зробили молоді модельєри на демонстрації своїх колекцій.

Після виставки залишилося враження, що скільки модельєрів, стільки і поглядів на костюм та одяг, а головним критерієм є те, щоб дизайнерські новинки були, перед усім, естетично гарними та високохудожніми.



Наталія КОРОТЕНКО,
Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024