Новини

 

Пам’ятна дошка Миколі Бєрдяєву на фасаді ІФ

19.04.2013
19 квітня 2013 року на фасаді Інституту філології Київського національного Університету імені Тараса Шевченка відкрили меморіальну дошку Миколі Бердяєву.
Ректор КНУ імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський взяв участь в урочистому відкритті меморіальної дошки видатному філософу. Леонід Васильович зазначив, що Микола Бердяєв один з найяскравіших представників філософської думки, його праці вивчають студенти багатьох факультетів, та інститутів Київського університету. Ректор звернув увагу на деякі біографічні дані М. Бердяєва. Зокрема, він розповів про те, що Микола Бердяєв у 20-ти річному віці став студентом КНУ, спершу факультету природничих наук, а через рік - юридичного. На думку ректора, відкриття пам’ятної дошки – це знакова подія і для Київського національного університету імені Тараса Шевченка, і для Києва. « Микола Бердяєв писав: «Мое сердце и душа пренадлежат Киеву», - зауважив ректор і подякував Київській міській адміністрації за те, що у такий спосіб вшанувано пам'ять унікальної людини, видатного філософа.
Микола Бердяєв один з найвидатніших філософів ХХ сторіччя. Його творчість належить до релігійного екзистенціалізму — філософії існування, що мала значний вплив на розвиток літератури та мистецтва. Він започаткував персоналізм – філософський напрям, що визнає особистість первинною творчою реальністю, а весь світ — проявом творчої активності “найвищої особистості” — Бога.






























фото Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024