Новини

 

Японський професор відвідав КНУ

19.04.2013
19 квітня 2013 року в Київському національному університеті відбулася зустріч з професором Національного інституту політичних досліджень (GRIPS) Хіроші Нагано. Представив японського професора колегам проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки ) Петро Бех.
Зустріч відбулася в рамках дводенного візиту пана Хіроші Нагано в Україну з метою вивчення можливостей співпраці з молодими українськими науковцями.

Під час зустрічі Хіроші Нагано розповів про програму Science and Technology Research Partnership for Sustainable Development (SATREPS, пояснив можливості фінансування досліджень та умови подачі заявок на SATREPS;
Присутні порушили питання української державної політики в питаннях освіти і науки, а також сучасної ситуації щодо фінансової підтримки та працевлаштування молодих науковців в Україні (протягом 10 років після отримання ступеня кандидата наук):
- кар’єрні можливості для молодих українських кандидатів наук, включаючи фінансування та гранти (напр., Starting Grants Європейської дослідницької ради з 2007р. та інші);
- мобільність молодих кандидатів наук в такі країни, як Росія та країни-члени ЄС;
- система підтримки аспірантів та студентів магістратури в плані оплати навчання, стипендій і т.д.
















фото Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024