Новини

 

70 курсантів ВІКНУ взяли участь у "Дні донора"

12.04.2013
11.04.13 у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) Центр крові Міністерства оборони України в рамках "Дня донора" в черговий раз проводив забір крові.
Як зазначила лікар трансфузіолог Центру крові Тетяна Наумчук, військовослужбовці Збройних Сил України є найактивнішими донорами серед населення України.
– Порівняно з посередньою динамікою на загальнодержавному рівні по забору крові, – підкреслила Тетяна Олексіївна, – Міністерство оборони України забезпечує своїх пацієнтів таким необхідним матеріалом на 100%, а надлишок спрямовується на потреби цивільних лікарняних закладів.
Цього дня на акцію відгукнулося 70 курсантів ВІКНУ. Усі військовослужбовці пройшли необхідне попереднє обстеження та консультування. Приємно відзначити, що в ній брали участь не лише хлопці, а й дівчата. Так, наприклад, курсант 4-го курсу Анастасія Череновська вже 2-й рік поспіль приєднується до таких заходів. Серед постійних донорів є курсанти: Олександр Сидоров, Дмитро Попадинець, Анастасія Кошель, Ярослав Безкоровайний та Олександр Іванов.
На пунктах забору крові працювали досвідчені фахівці Центру крові Міністерства оборони України, було організовано додаткове харчування та виплата грошової винагороди у розмірі 68 грн.
За словами начальника медичної служби Військового інституту підполковника медичної служби Алли Савочки, цього разу отриманопонад 50 літрів крові, що будуть використані на потреби медицини.
Відділ із виховної роботи Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка










Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024