Новини

 

Студенти-арабісти відвідали Посольство Єгипету

03.04.2013
3 квітня 2013 року студенти-арабісти старших курсів разом із викладачами Єгипетського центру арабської мови та культури кафедри Близького Сходу Інституту філології відвідали Посольство Арабської Республіки Єгипет. Запрошення надійшло від Надзвичайного і Повноважного Посла Єгипту Усами Тауфіка Юсефа Бадра.
Пан Посол люб’язно підтримав добру традицію спільного перегляду єгипетських фільмів мовою оригіналу зі студентами Інституту філології, які вивчають арабську мову. Її започатковав його попередником - Надзвичайний і Повноважний Послол Єгипту в Україні Ясер Атеф (каденція 2008-2012 р.).
Цього разу для спільного перегляду було обрано фільм відомої єгипетської кінорежисерки Інас аль-Дугейді "У пошуках свободи", відзначений престижною премією Міжнародного єгипетського кінофестивалю у 2004 році. Сюжет картини розповідає глядачеві про долю трьох жінок з Єгипту, Марокко та Лівану, що вирушили до Європи у пошуках щастя й кращої долі.
Після перегляду та жвавого обговорення кінострічки працівники Посольства почастували гостей смачними стравами арабської кухні.
Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері і дуже сподобався всім учасникам. З огляду на це було вирішено і надалі проводити подібні дружні зустрічі у Посольстві.





Єгипетський центр арабської мови та культури

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024