Новини

 

Новини з Навчально-наукового центру радіаційної безпеки

05.04.2013

За ініціативи Навчально-наукового центру радіаційної безпеки на фізичному факультеті 3 квітня 2013 року відбувся спільний міжуніверситетський семінар «Використання цифрових технологій при підготовці медичних фізиків» за участю викладачів, аспірантів, науковців, студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного авіаційного університету та фахівців Асоціації радіологів України.
Семінар проводився в рамках Меморандуму між науково-виробничим об’єднанням "Телеоптик" та КНУ імені Тараса Шевченка про співробітництво, партнерство та взаємодію у різних галузях науки, освіти та інноваційної діяльності.
НВО „Телеоптик” випускає 6% світової продукції цифрових рентгенівських приймачів, що встановлені у 15 країнах світу, Гарвардському та Стенфордському університетах, на антарктичній українській станції „Вернадський” тощо.
Фахівці фізичного, геологічного факультетів Київського національного університету імені Тараса Шевченка взяли активну участь у роботі семінару, зокрема з цікавими ідеями про подальшу співпрацю виступили член кореспондент НАН України Куліш М.П. проф., завідувач кафедри фізики функціональних матеріалів; проф. Забашта Ю.Ф., доцент Грабовський Ю.Є, пр.н.сп. Дегода В.Я. та інші. Були представлені доповіді:
• «Цифрова рентгенівська система» проф. Мірошниченко Сергій Іванович, генеральний директор НВО «Телеоптик»,
• «Організація практичних занять для медичних фізиків у вищих навчальних закладах» Асламова Людмила Іванівна, директор Навчально-наукового центру радіаційної безпеки;
• «Використання цифрових технологій при обробці зображень органів грудної клітини» Мірошниченко Наталія Сергіївна, м.н.с. НДЛ „Радіометричні методи досліджень;
• «Томосинтез», Сенчуров Сергій Павлович, доцент кафедри молекулярної фізики.
Під час семінару жваво обговорювалися тенденції розвитку медичної фізики, використання цифрових технологій в освітньо-науковій діяльності. Висловлено пропозиції щодо подальшої співпраці. Очікується, що реалізація спільних робіт сприятиме в підготовці національних медичних фізиків за міжнародними стандартами.

Директор навчально-наукового
центру радіаційної безпеки Л.І.Асламова






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024