Новини

 

К.Грищенко каже, що вища освіта в Україні потребує системних змін

04.04.2013
"Міністерством освіти і вами зроблено чимало у сфері освіти, що й забезпечило фактично дієздатність національної вищої школи. Водночас вища освіта потребує системних змін," - на цьому Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко наголосив 3 квітня ц.р. під час наради голів регіональних рад ректорів вищих навчальних закладів України, передає УНН з посиланням на прес-службу Віце-прем’єр-міністра.
У нараді взяли участь Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, ректор Київського національного університету ім. Т.Шевченка Леонід Губерський, президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень та голови регіональних Рад ректорів вищих навчальних закладів України.
Звертаючись до учасників зібрання, К.Грищенко зазначив: "Міністерством освіти і вами зроблено чимало у сфері освіти, що й забезпечило фактично дієздатність національної вищої школи. Водночас вища освіта потребує системних змін. Ці завдання визначені Національним планом дій на 2013 рік, затвердженим Указом Президента України. Ці завдання ставляться суспільством. Одним із актуальних питань сьогодні є процес вдосконалення прийому до вищих навчальних закладів. Переконаний, що цьогорічна вступна кампанія має бути прозорою та добре підготовленою. Тому, прошу ректорів ефективно та відповідально підійти до підготовчих заходів, а Міністерству освіти взяти процес підготовки під свій контроль".
Під час зустрічі учасниками було обговорено широке коло питань розвитку системи вищої освіти в України. Серед проблемних питань, які порушив Віце-прем’єр під час зібрання, були формування і розміщення державного замовлення на підготовку кадрів, оптимізація мережі вищих навчальних закладів та використання новітніх інформаційних технологій в українських вищих навчальних закладах.
"Я твердо переконаний у тому, що без новітнього змісту освіти, без новітніх інформаційних технологій не можна у глобалізованому суспільстві забезпечити високу якість освіти, задовольнити у повному обсязі запити свого студента та стати затребуваним для студента іншого вищого навчального закладу, у тому числі зарубіжного", - зазначив К.Грищенко.
Окрім того, Віце-прем’єр звернув увагу учасників на необхідність більш активного залучення роботодавців для ефективної підготовки кадрів. УНН











фото Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ більше фото
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024