Новини

 

Святковий концерт до Дня філолога

01.04.2013
28 березня напередодні Дня філолога в Актовій залі Червоного корпусу відбувалося незвичайне розслідування. За справу викрадення студента східної філології взялися двоє неперевершених детективів – Шерлок Холмс і доктор Ватсон. На шляху до розкриття злочину слідчі побували у різних куточках світу. Вони, як і глядачі концерту, отримали яскраві враження від культурних і світоглядних особливостей країн Сходу і Заходу. То ж, як це було?
Дія сюжету взяла початок в Україні, де проводили свою відпустку Шерлок Холмс і доктор Ватсон. Вони слухали українські пісні. Зі старої магнітоли линула пісня «А у на нас Україні» у виконанні Дарини Кузнецової.
Згодом до детективів прибігли схвильовані дівчата повідомити, що зник їхній єдиний хлопець у групі. Холмс і Ватсон вирішили взятися за справу. Вони одразу взяли слід і вирушили на фестиваль англійської пісні в арт-кафе. А тим часом на сцені прочитала власний вірш Софія Маркіна.
В арт-кафе було людно. Інтелектуали спілкувалися між собою, потягуючи коктейлі через соломинку. Музичну атмосферу створювали Настя Осипенко і запальний Володимир Тесленко. Останніми відвідувачами стали Ірина Ткачівська та Дмитро Рогов. Вони станцювали легкий твіст.
Тим часом Шерлок Холмс і доктор Ватсон натрапили на слід у Мадриді. Перше враження від іспанського міста у них виникло завдяки солодкому співу леді в червоному – Наталі Шиденко та темпераментних танців і пісень Ірини Бакаржиєвої та Лади Ярини.
В безнадії розкрити справу Холмс звертається до ворожки (Еліна Богданова), яка не лише підказує слідчому куди рухатися далі, а й співає для нього пісню.
Детективи їдуть у столицю круасанів – Париж. Перше, що вони там бачать – богемну співачку Людмилу Домилівську, яка розповідає городянам про жагуче море кохання. Далі мандрівники натрапляють на декламаторку віршів Павла Глазового – артистичну Юлію Шкуратенко.
Нарешті з’являються перші свідки у справі викрадення – співаки й танцюристи Артем Душка-Іванов і Дмитро Дергач. Зі свідчень хлопців з’ясовується, що студента знайшов дівочій танцювальний колектив «Maze», проте не відомо, що сталося з ним далі. Єдина підказка – годинник з ієрогліфами що належав хлопцю. Детективи рушають на Схід.
Східна екзотика, представлена танцем живота у виконанні Даші Харитонової, не залишила байдужим нікого. За нею слідом глядачів веселила команда КВК Інституту філології «Так і називається». Продовжив індійську тематику гурт «Прелеста». Його учасники закликали весну своїм медитативним співом.
Шляхом складних математичних розрахунків та дедуктивної логіки Шерлок Холмс зрозумів, що у пошуках хлопця треба рухатися до Японії. Ліричні й водночас войовничий характер культури цієї країни продемонструвала своїм виступом Анастасія Манаєва. А сценку запеклої боротьби між японськими кухарями для приготування страв імператорського столу показав 2 курс японістів. З цієї замальовки Шерлок Холмс і доктор Ватсон зрозуміли, куди подівся студент Інституту філології. Виявляється, імператриця взяла його до себе куховарити. З нагоди розкриття справи заспівала пісню Роксолана Мацьків.
Нарешті все закінчилося, черговий злочин віртуозно розкрито й детективи вирушили у перервану відпустку в найкращу країну для відпочинку, життя і роботи –Україну!

Фото: Валерій Попов, прес-центр Інституту філології















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024