Новини

 

Комунікація рухає українсько-турецькі відносини

29.03.2013
З кожним роком взаємини України-Туреччини зміцнюються. І це й не дивно, адже ці дві, на перший погляд, різні країни мають багато спільного в культурі, історії, мистецтві. Яскравим прикладом цього є щорічна Міжнародна олімпіада з турецької мови, організована Міністерством освіти і науки України, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Київським педагогічним університетом імені Бориса Грінченка та Міжнародною школою «Меридіан».

29 березня 2013 року в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся 11 український фінал Міжнародної олімпіади з турецької мови. Метою заходу є внесок у викладання турецької мови, ознайомлення зі східною культурою, зацікавлення учнів у вивченні турецької мови і, найголовніше, сприяння поширенню духу дружби, порозуміння й любові між країнами, що є кроком до плідних міжкультурних взаємин.
Урочисте відкриття олімпіади розпочав один із її організаторів, голова журі, завідувач кафедри тюркології Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка к.філол.н., доцент Володимир Підвойний. Звертаючись до гостей та учасників, пан Володимир сказав, що традиційна міжнародна олімпіада з турецької мови – це яскравий приклад, як комунікація рухає українсько-турецькі відносини. Також Володимир Миколайович побажав усім перемоги, натхнення та сил: «Хай переможе найкращий. Кожен гідний довести свою першість у знанні турецької мови». Від імені своєї країни висловив подяку очільникам Міністерства освіти та науки України, навчальним закладам-організаторам голова Районного Управління Освіти м. Анкари Хюсейн Юрт Оглу.
У рамках 11 українського фіналу Міжнародної олімпіади з турецької мови відбувалося відкриття мистецької виставки, організатором якої є Володимир Підвойний, та майстер-класи з турецького мистецтва. Гості змогли послухати гру на музичних інструментах – ней, давулі, зурні, навчитися арабської каліграфії – хат, оздоблювати золотом документи та цінні таблички – тезхіб, малювати на воді – ебру.
Після ознайомлення з турецьким мистецтвом розпочалася конкурсна програма олімпіади зі знання турецької мови, яка включала промову, декламацію віршів, презентацію та пісню.

Олександра Касьянова



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024