Новини

 

«КАТАРСИС» святкує Міжнародний день театру

27.03.2013


Створений минулого року Студентський театр КНУ «КАТАРСИС» об’єднав яскравих, талановитих й небайдужих до мистецтва молодих людей. І відтепер «КАТАРСИС» не тільки займається резонансними театральними постановками, а й розвиває інші форми взаємодії зі студентами ВНЗ. Так 27 березня - у Міжнародний день театру - о 19.00 у диско-клубі «Планета» за підтримки «Молодіжного центру культурно-естетичного виховання» відбувся творчий вечір студентського театру «КАТАРСИС». Родзинкою свята, звичайно, стали Майстер-класи з пластики, голосоведення, акторської майстерності, ансамблевості присвячені методологіям сучасного театру. Глядачі-студенти КНУ - учасники зустрічі - отримали нагоду відчути себе справжніми акторами на репетиції під пильним наглядом акторів театру, студентів п’яти факультетів КНУ ім. Тараса Шевченка, а саме: юридичного, психологічного, історичного, фізичного та механіко-математичного, які вже мають досвід показу вистав на професійній сцені, адже зовсім недавно при аншлазі студентський театр «Катарсис» виступив на сцені Національного Центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса й став героєм кількох телепроектів, інтернет-видань.
Колектив театру народився на загальноуніверситетському театральному фестивалі «КАТАРСИС- І», що проходив у квітні 2012-го року у стінах Червоного корпусу КНУ імені Тараса Шевченка. Тоді до трупи акторів було запрошено найталановитіших. Втім і це ще не все. Студентський театр КНУ бере активну участь у підготовці наступного фестивалю «КАТАРСИС-ІІ», що пройде 9-13 квітня на базі Червоного корпусу КНУ іц буде присвячений темі п-ольської драми. Студенти тепер вже семи факультетів візьмуть участь у показах фрагментів літературних творів, п’єс, фільмів польських авторів й власних творів за мотивами польських. Майстер-класи фестивалю даватимуть польські професійні митці, а також українські кліпмейкери, ді-джеї та інші цікаві особистості.

Оргкомітет театрального фестивалю запрошує усіх на свої заходи. Детальнішу інформацію про них можна отримати в Інтернеті http://vk.com/catharsis_festival









Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024