Новини

 

Акція « Подолаємо наслідки негоди разом! » в Інституті біології!!!

25.03.2013
Понеділок 25 березня 2013 року – Київ четвертий день потерпає від небувалого в таку пору року снігопаду, боротьба з непогодою ще у самому розпалі. Міська влада оголосила цей день вихідним, для стабілізації критичної ситуації та задля розчищення доріг від снігових заметів. Проте студентський актив ННЦ «Інститут біології» не звик сидіти склавши руки і вирішив допомогти адміністрації подолати наслідки негоди. Ще в суботу та неділю силами мешканців було розчищено всі проходи біля базового гуртожитку ННЦ «Інституту біології» №9. Починаючи з п’ятниці студенти виходили маленькими групами по 5 чоловік, працювали позмінно, що дозволяло знову і знову розчищати дороги від снігопаду, який як здавалося тоді ніколи не закінчиться. Результатом стало те, що зранку 25 березня біля гуртожитку люди ходили по чистому, звільненому від снігу асфальту.
Але на черзі було ще більш важче завдання. На величезній території біля навчального корпусу, Інституту фізіології та лабораторного корпусу ННЦ «Інститут біології» подекуди снігові сугроби сягали двох метрів. Для мобілізації всіх сил 24 березня на сайті ННЦ «Інститут біології» та офіційній сторінці в соціальній мережі «ВКонтакте» було оголошено про акцію: «Подолаємо наслідки негоди разом!». Загальний збір було оголошено на 11 годину 25 березня 2013 року біля центрального входу в навчальний корпус. На заклик прийшло більше 50 студентів, хлопці та дівчата не тільки з гуртожитку, а й студенти-мешканці голосіївського району. Активну участь в акції взяли викладачі та наукові співробітники, котрі мешкають поруч, а також адміністративно-управлінський персонал ННЦ «Інститут біології». Адже всі добре знали, що розчищена дорога біля головного корпусу слугує не тільки для студентів та співробітників ННЦ «Інститут біології», задіяних в науково-педагогічний процес, а й має важливе стратегічне значення для проходу до станції метро «Виставковий центр», котрим користується майже кожен з 10 тис. мешканців студмістечка, в тій чи іншій мірі.
Відомий німецький мислитель Фрідріх Ніцше колись сказав: «Без музики життя було б помилкою», тому працювати почали під організований Студентським активом музичний супровід. А роботи видалося насправді багато. Засніженими були центральні входи до корпусів, евакуаційні виходи, проїзд до кафетерію, шляхи проходу людей від студмістечка до вул. Васильківської та метро. З метою оптимізації роботи великої кількості людей, досвідченими керівниками адміністративно-господарської частини, всіх активістів було розділено на групи на різні участки території. Для недопущення переохолодження відважних бійців було організовано пункт обігріву в холі навчального корпусу, в якому активні студентки пригощали учасників акції гарячим чаєм з лимоном, цукерками, печивом і бутербродами.
Студентський актив висловлює щиру подяку всім тим, хто прийшов на заклик допомогти та приєднався до робіт по розчищенню території Навчально-наукового центру «Інститут біології»!
Бондаренко Олександр,
голова Студентського парламенту ННЦ «Інститут біології»















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024