Новини

 

Всеукраїнська учнівська олімпіада з астрономії 2012/2013 року

25.03.2013

З метою виявлення, підтримки та розвитку творчого потенціалу обдарованої учнівської молоді Міністерство освіти і науки спільно з Національною академією педагогічних наук України щорічно проводить Всеукраїнські учнівські олімпіади з української мови і літератури, іноземних мов (англійської, німецької, французької та іспанської), російської мови і літератури, історії, педагогіки і психології, правознавства, біології, екології, географії, математики, інформатики, фізики, астрономії, хімії, основ економіки, трудового навчання, інформаційних технологій (офісних технологій). Олімпіади відбуваються у чотири етапи: шкільний, районний, обласний (міський) та Всеукраїнський. У кожному наступному етапі беруть участь переможці попереднього. Олімпіадний рух – це наймасовіші учнівські змагання в Україні. Кожен учень 6-11 класів може взяти участь у шкільному етапі і завдяки успіхам стати переможцем всеукраїнського етапу і, навіть світових олімпіад.

Міжнародні (світові) олімпіади щорічно проводяться з фізики, хімії, математики, астрономії, інформатики, біології, екології. З 1993 року переможцями міжнародних олімпіад стало 553 учні України, з них – 153 міста Києва. Цього року IV Всеукраїнський етап учнівської олімпіади з астрономії відбудеться у місті Києві. 91 учень 10-11 класів – переможці обласних олімпіад з усіх регіонів України з 24-28 березня в Українському фізико-математичному ліцеї Київського національного університету імені Тараса Шевченка виборюватимуть звання найсильніших астрономів України та позмагаються за право стати членом команди України на Міжнародну олімпіаду. Олімпіада з астрономії – одна з наймолодших. В цьому році лише третя така олімпіада. Але талановитих дітей за цей короткий термін ця олімпіада вже виявила. Так, учні Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка Катерина Баринова (9 клас) Валерія Жовковська (10 клас) є бронзовими призерами Міжнародної учнівської олімпіади з астрономії і астрофізики в 2012 р. Наймолодший учасник олімпіади Солецький Роман – одинадцятирічний учень 7 класу Одеської приватної спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів «Гармонія». Він уперше взяв участь у І Всеукраїнській учнівській олімпіаді з астрономії в 2011 р. і був нагороджений дипломом ІІ ступеня, тобто в 9 років змагався з учнями 10 класу.

Під час олімпіади, крім виконання завдань, для учнів буде організована зустріч з професорсько-викладацьким складом фізичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, екскурсії до Київського планетарію, Головної астрономічної обсерваторії, оглядова екскурсія по місту Києву.

Переможці олімпіади будуть відзначені не тільки дипломами, а й цінними подарунками від Департаменту освіти і науки, молоді та спорту та Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024