Новини

 

У КНУ нагородили найкращих школярів-математиків Києва

06.03.2013
6 березня 2013 р. у КНУ імені Тараса Шевченка нагородили переможців київської олімпіади з математики серед 4-6-х класів.

«Цього року Фізико-математичний ліцей нашого університету буде відзначати 50-річчя. У Радянському союзі було створено 4 школи-інтернати: у Києві, Москві, Новосибірську та Ленінграді. На сьогодні вони існують при університетах. Так розпочався олімпіадний рух, який заснував академік Андрій Колмогоров – знаменитий математик та фізик. Ми ж внесли у цей рук таке нововведення: залучили до нього учасників молодшого віку – учнів 4-6-х класів. Загальновідомо, що таланти дітей і профільна спрямованість починає проявлятися у 4-5-му класі. Тому, аби стимулювати цих дітей до вибору математики, ми розпочали таку ініціативу», - розповів проректор з науково-педагогічної роботи КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров.
За словами В. Бугрова, участь у таких олімпіадах не означає, що дитина обере спеціальність «Математика», а те, що у неї буде розвиватися логічне мислення, зацікавленість до фундаментальної науки.

«Усе це організував професор факультету Кібернетики Богдан Рубльов. Це була його ініціатива, яку підтримав ректор Леонід Губерський», - додав В. Бугров.

















































Текст: Анна Журавська/ІА "Наголос"

фото: Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024