Новини

 

Дискусія навкруги будівництва розважального комплексу під Київським університетом

05.03.2005
5 березня 2005 р. відбулося засідання Вченої ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Широку дискусію та обурення членів Вченої ради викликало питання “Про рішення київської міської державної адміністрації про будівництво підземного переходу з розважальним торговим комплексом на території між червоним корпусом та парком Шевченка” доповідала проректор з адміністративно-господарської роботи Комарова Лариса Олексіївна.



Проректор повідомила, що на реалізацію програми з будівництва розважально-торгового центру площиною в 31 тис. кв. метрів був запрошений інвестор, який погодився все профінансувати. Такий проект був погоджений з радою міського будівництва. Як саме буде називатись величезний підземний простір, розташований під вул. Володимирською на ділянці від площі Льва Толстого до бульвару Шевченка, поки що говорити рано. Територія, під якою заплановано будівництво обмежена парком Шевченка з одного боку, а з другого – червоним корпусом та науковою бібліотекою. Як запевняють замовники проекту, це будівництво зробить більш зручним пересування пішоходів і транспорту в цій частині вулиці. До речі, закрити рух автомобілів на цій території планують вже в кінці березня цього року.

На верхньому поверсі розробниками проекту заплановано розмістити невеликі бутіки, центр комп’ютерної техніки і супермаркет. Середній поверх займуть магазини, універмаг, маркети. Нижній поверх стане індустрією розваг з фудкортом, боулінгом, центром сімейного відпочинку, кінотеатром (3 зали), а також льодовим катком у центрі.

Автори проекту будівництва, мотивуючи свою пропозицію будівництва саме на цій території, пропонують прибрати світлофори-поліцейські, щоб автомобілі могли безперешкодно рухатись та вивести виходи з підземного комплексу з 26 виходами. Розважальна складова об’єкту, враховуючи всі побажання і вимоги молоді, покликана надати центру статус загальноміського масштабу та привернути відвідувачів до активного відпочинку та розваг.



Опитування 400 чоловік, на яке посилається автор проекту будівництва, і стверджує, що більшість нібито схвально ставляться до даного проекту – не можна назвати об‘єктивним та таким, що відображує думку як студентів, так і викладачів. А позиція більшості професорсько-викладацького складу та студентства університету негативна до цього будівництва. (В університеті навчається понад 22 тис. студентів.)

Враховуючи вище зазначене, випливають запитання: “Чи не переміститься навчання в університеті, зокрема, в червоному та жовтому корпусах, до цього центру відпочинку та розваг? Чи не станеться так, що в недалекому майбутньому, не тільки студентські квитки, а й дипломи класичного університету видаватимуться в цьому ж підземному просторі???”.

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024