Новини

 

Пам'ять єднає покоління

18.02.2013
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) 15.02.13 відзначали День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 24 річницю виведення військ колишнього СРСР із Республіки Афганістан.
Святкування розпочалося з урочистого покладання квітів до Меморіального комплексу пам’яті воїнів України, полеглих в Афганістані, а також з участі представників ВІКНУ - учасників бойових дій на території інших держав у заходах Голосіївського району Києва та презентації фотовиставки: “Учасникам бойових дій на території інших держав присвячується…”.
Перед початком зустрічі особового складу з гостями відбувся перегляд документального фільму “Останній солдат”.
У вступному слові начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін привітав усіх зі святом та нагадав про обставини, за яких воно народилося, а також назвав країни світу, на території яких у бойових діях брали участь наші військовослужбовці.
– Щоб мати майбутнє, треба пам'ятати й шанувати своє минуле, яким би гірким воно не було, тому що пам'ять – це об»єднуючий ланцюжок поколінь – зазначив Віктор Володимирович. – Неможливо переоцінити вклад ветеранів афганської війни у справу виховання підростаючого покоління.
Про героїзм наших воїнів, ціну життя, дружби, єдності, військову відданість і братерство розповіли у своїх виступах учасники бойових дій в Афганістані та на території інших держав: Герой Радянського Союзу Валерій Гринчак, Віктор Данілейко, Олексій Ларіонов та Голова Ради ветеранів Військового інституту Микола Дорохов.
До присутніх були доведені накази Міністра оборони України, ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Голови Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації та начальника Військового інституту, якими заохочено представників ВІКНУ - учасників бойових дій на території інших держав.
Виступи супроводжувалися музичними вітаннями військового оркестру ВІКНУ, піснями його солістів, серед яких був і учасник бойових дій в Афганістані Леонід Мухін.















Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024