Новини

 

Студентська трупа КНУ вперше виступила на професійній сцені

15.02.2013
Цей тиждень розпочався з мистецтва – «Різдвяна пісня у прозі», в режисерській інтерпретації студента 4-го курсу факультету психолоії КНУ Олексія Коваленка, запросила гостей до Національного центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса. Над виставою попрацювали на славу: цікавий музичний супровід (живий звук у виконанні режисера), LED-костюми та ірландські танці у постановці студентки факультету психології, професійного хореографа Онишко Марини. Неординарне режисерське рішення щодо кінцівки історії наповнило все дійство сенсом та змусило кожного замислитись – актори запропонували свої два варіанти розвитку подій. Загалом трупі вдалось сповна передати атмосферу цього вже традиційного для різдвяних свят твору та зачарувати глядача неповторністю інтерпретації. Вони змогли передати класичний твір у власному розумінні у дусі сучасності.
Згадує режисер, Олексій Коваленко:
«Як все починалось …
Театр КНУ ім. Тараса Шевченка "Катарсис" та сама трупа народились у квітні минулого року, на першому всеуніверситетському театральному фестивалі «Катарсис-І» , що був проведений в червоному корпусі КНУ. П'ять різних факультетів презентували свої мініатюри, а журі, в складі якого були актори театру та кіно і навіть театральні критики, оцінювали та обрали найкращих акторів. В нашій трупі є і психологи, і юристи, і історики, і фізики , і мехматівці.

Чому саме Дікенс ?
Ми дуже хотіли встигнути до Нового року з нашою першою виставою. Дікенс нам здався найкращим, бо всі ми дуже любимо цей його твір. Робота тривала впродовж чотирьох місяців, а прем'єра відбулась 21-го грудня, у день "кінця світу", до речі, в той день у нашому глядацькому залі було майже двісті глядачів, Потім нас запросили до НЦТМ імені Леся Курбаса.

Перший раз на великій сцені…
Це вперше за історію КНУ, коли студентський театр отримав можливість грати на професійній сцені, на якій грають кращі сучасні, у тому числі експериментальні театри Європи, коли відвідують Київ. Ми були дуже раді такій можливості та сумлінно готувались до виступу 11-го лютого. Все було незвично для нас цього разу: і наявність професійного освітлення, і інший формат залу, де акторам випало грати практично поруч із глядачем. Результат перевершив наші очікування, починаючи з того, що зала була повна й прийом був просто шалений. Ми вдячні за підтримку нашому університету, факультету та особисто декану Данилюку Івану Васильовичу.

Плани на театральне майбутнє…
Це перша вистава університетської трупи, але ми маємо намір закріпити традицію студентського театру в КНУ. В цьому році ми організовуємо 2-й студентський театральний фестиваль із залученням гостей і учасників з інших вузів Києва, і трупа «Катарсис» буде презентувати там свою роботу.

Ми з гордістю зазначаємо, що «Катарсис» є унікальним, оскільки він перший та єдиний в історії університету студентський театр. І не менш приємним є те, що почалося все саме з факультету психології. Тож ми слідкуємо за їх творчістю та з нетерпінням чекаємо наступних вистав.
Новачок Світлана












Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024