Новини

 

В Інституті філології підписано угоду про надання гранту на підготовку спеціалістів-мовознавців японської в Україні

03.03.2005

3 березня 2005 року в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося підписання угоди про надання гранту урядом Японії, що передбачає розвиток та вдосконалення технічної бази для підготовки перекладачів-японістів, між Надзвичайним та Повноважним послом Японії в Україні паном Кіщіро Амає та міністром економіки України Сергієм Терьохіним. У цій урочистій події приймали активну участь перший проректор Київського університету Олег Третяк та директор Інституту філології Григорій Семенюк. В залі також були присутні викладачі, студенти кафедр вивчення східних мов та запрошені гості.

Метою підписання гранту є активний розвиток культурних та наукових відносин між Україною та Японією, і в першу чергу – збільшення кількості підготовки спеціалістів-мовознавців та перекладачів з японської мови. Пан посол відзначив, що давно мріяв співпрацювати з таким вищим навчальним закладом як Київський університет, адже японська мова в університеті вивчається вже понад 15 років.

“Київський університет дуже радий підписанню цього гранту, і ми будемо робити все можливе для його подальшого втілення та розвитку,” – такими словами закінчив зустріч перший проректор Київського національного університету О.В. Третяк.



ПРЕС-ЦЕНТР,
Людмила Мурзіна (фото)
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024