Новини

 

НОВІ КРОКИ У СПІВРОБІТНИЦТВІ УНІВЕРСИТЕТУ З КОРОЛІВСТВОМ НОРВЕГІЯ

15.01.2013

Делегація Київського національного університету імені Тараса Шевченка на чолі з проектором з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) професором П. Бехом, проректором з наукової роботи професором С. Вижвою, а також начальником управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій професором В. Заславським відвідала 11 січня 2013 р. Посольство Королівства Норвегія з метою обговорення програми співробітництва в галузі культури, освіти, науково-технічній та інноваційній сферах.
Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегії в Україні Пан Йон Елведал Фредріксен засвідчив присутнім свою високу повагу і висловив вдячність за сприяння розвитку програм освіти та науково-технічного співробітництва між університетами Норвегії та України, зокрема, в організації міжнародної конференції «Україна в Європі-Європа в Україні», що була присвячена 20-річчю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Королівством Норвегії і проведена в університеті.
Проектор з міжнародних зв’язків Петро Бех запросив Посла Королівства Норвегія відвідати університет для обговорення програми співробітництва на 2013 рік, ознайомитись із культурними та навчальними центрами різних країн, що відкриті в університеті, відвідати лабораторії та музеї університету.
Проректор з наукової роботи Сергій Вижва підкреслив важливість розвитку науково-технічного співробітництва між нашими країнами та університетами у природничій сфері, нафто-газовій промисловості, організації мобільності викладачів та студентів.
Професор Володимир Заславський розповів про співробітництво з Університетом Нурланда. На навчання в цей університет у 2012/2013 році направлено 13 студентів та аспірантів. Зокрема з Інституту міжнародних відносин -2, економічного факультету - 4 та факультету кібернетики -7. Участь у семінарі, що був організований норвезькою стороною у Ставангері на початку грудня 2012 року взяла днлегація нашого університету. Вона відвідала університет AGLER та компанію STATOIL.
В ході зустрічі обговорювалися також питання співробітництва КНУ з Торговою палатою Норвегії в Україні, що дозволить розвивати зв’язки з промисловими підприємствами Норвегії та бізнесом. Йшлося й про започаткування міжнародної літньої школи, гармонізацію програм навчання та запровадження подвійних дипломів. Крім того всі зацікавлені в організації спільних семінарів та міжнародних конференцій за участю норвезьких, російських та українських університетів. Норвезька сторона порушувала питання про можливість перепідготовки військовослужбовців на базі ВІКНУ.
Посол Королівства Норвегія в Україні Пан Йон Елведал Фредріксен подякував за дружні стосунки і плідне співробітництво, висловивши пропозицію, спільно підготувати робочу програму з подальшим обговоренням і втіленням у життя.

Управління міжнародного науково-технічного
співробітництва та інноваційних технологій




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024