Новини

 

Козацькі забави Київського університету

27.10.2003

Спортивний відділ Студентського Парламенту весь час проводить багато спортивно-масових заходів для виявлення спортивно обдарованої молоді та веде пропаганду за здоровий спосіб життя в університеті.

Цього разу 14 жовтня 2003 року в спортивному комплексі Київського національного університету імені Тараса Шевченка проходили спортивні змагання „Козацькі забави” присвячені до Дня козацтва. Головною метою цих змагань було визначення найсильніших спортсменів-студентів в університеті, які змагатимуться з представниками інших Вузів м. Києва в травні 2004 року.

В змаганнях брали участь козаки з різних факультетів. За вправами були визначені переможці:

1. Присідання зі штангою на плечах (вага 120 кг) - Чехун Валерій, радіофізичний факультет (12 раз).

2. Жим штанги стоячи з грудей (вага 50 кг) – Тужик Володимир, юридичний факультет (13 раз).

3. Станова тяга (вага 130 кг) – Олійник Олесь, юридичний факультет (14 раз).

4. Жим штанги лежачи (вага 80 кг) – Смірнов Дмитро, економічний факультет (25 раз!!!).

5. Метання гирі (вага 24 кг) – Смірнов Дмитро, економічний факультет (4,72) м.

Суддями змагань були: майстер спорту з гирьового спорту Кучеров Богдан (військовий інститут), кандидат в майстри спорту з пауерліфтингу Кудря Владислав (фізичний факультет); Белюскіна Ольга (фізичний факультет).
За підсумками балів переможцем змагань став Валерій Чехун з радіофізичного факультету, неодноразовий призер чемпіонатів м. Києва серед студентів з важкої атлетики. Валерій займається важкою атлетикою з 1 курсу. Весь час бере участь і займає призові місця в чемпіонаті університету з важкої атлетики, гирьового спорту та пауерліфтингу. Його наставниками та вчителями є віце-президент федерації важкої атлетики, суддя міжнародної категорії Драга В.В та майстер спорту Ковнатський М.П.

Під їх керівництвом на кафедрі фізичного виховання та спорту завідувач  майстер спорту міжнародного класу, проф. Кочергіна Т. І використовує новітню прогресивну методику тренувань із силових видів спорту, що розроблена Ковнатським М.П., і яка допомогла досягти високих спортивних результатів Валерію Чехуну, Владиславу Кудрі, Богдану Кучерову.

Вітав з перемогою та вручав призи почесний гість свята, віце-президент федерації важкої атлетики Драга В. В.
Навесні 2004 року разом з Національним аграрним університетом планується проведення наступного туру змагань з армреслінгу за першість серед вузів м. Києва, а також продовження серед факультетів “Весняних стартів”. Спортивні свята відбуваються за підтримки Голосіївського управління у справах сім’ї, молоді та спорту та за сприянням Студентського Парламенту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Богдан Кучеров
голова спортивного комітету
Студентського Парламенту університету

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024