Новини

 

Вперед до перемоги у змаганнях зі знань із міжнародного права і майстерності судової промови!

02.03.2005
В лютому 2005 року студенти юридичного факультету Київського університету святкують свою перемогу на престижних змаганнях та олімпіадах.

Студенти юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Тамара Мазур, Наталія Соломахіна та Богдан Ваколюк перемогли на І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності “Правознавство”. А 18-20 лютого 2005 року у Вищому господарчому суді України пройшов національний відбірний тур на участь у міжнародному конкурсі імені Ф. Джессапа, що відбудеться з 27 березня - 2 квітня цього року в м. Вашингтон (США).

Конкурс з міжнародного права імені Філіпа Джессапа – це змагання, в якому студенти-юристи демонструють свої знання з міжнародного права і майстерність судової промови. Конкурс повністю відтворює процес розгляду справи в міжнародному Суді ООН. Команди подають письмові меморандуми як з боку заявника так і з боку відповідача, а потім представляють інтереси сторін в усному виступі перед судом у складі трьох суддів. Спочатку відбуваються національні відбірні тури, переможці яких беруть участь у міжнародному турі, який щорічно проводиться у м. Вашингтон, США. Цей конкурс був заснований у 1959 році у США і тепер у ньому беруть участь більш ніж 1600 студентів з 300 університетів з усього світу.

Подібний відбори проводяться в Україні вже 10 років. Цього року у змаганнях брали участь сім команд з провідних вищих навчальних закладів: Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського Міжнародного університету, Національної юридичної академії імені Я. Мудрого, Львівського національного університету імені І. Франка, Донецького національного університету, Одеської національної юридичної академії та Таврійського національного університету імені В. В. Вернадського.

Команда юридичного факультету Київського університету виборола перемогу у фіналі в команди Київського Міжнародного університету. Україну на цьому найстарішому, найбільшому та найпрестижнішому конкурсі з міжнародного права в світі представлятимуть переможці змагання Віктор Антонов та Сергій Петухов. Разом з командою Київського університету в міжнародному конкурсі імені Ф. Джессапа братимуть участь більш ніж 100 команд з більш ніж 80 країн світу. переоборудование пассажирской газели


ПРЕС-ЦЕНТР
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024