Новини

 

Делегація з Варшавського університету

01.12.2012
27-29 листопада історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка приймав колег з Варшавського університету: заступника декана історичного факультету професора Казимежа Левартовського, директора Інституту археології Варшавського університету професора Войцеха Новаковського та заступника директора Інституту археології професора Радислава Карасевича-Щеперського.
Зустріч проходила в рамках договору про співпрацю у освітній, науковій та культурній діяльності факультетів. Під час робочого прийому у декана історичного факультету КНУ, члена-кореспондента НАН України, професора Віктора Колесника, де також були присутні заступник декана з навчальної роботи доцент Андрій Пижик, завідувач кафедри історії стародавнього світу та середніх віків професор Віктор Ставнюк і керівник Центру підводної археології Сергій Зеленко, велися перемовини про конкретні плани роботи на найближчий час та на перспективу. Зокрема, розроблялося положення про організацію спільної магістерської програми подвійного дипломування, уточнювалися плани об'єднаних археологічних досліджень і практичного навчання студентів тощо.
Завідувач кафедри археології та музеєзнавства КНУ професор Ростислав Терпиловський ознайомив гостей із здобутками останнього польового сезону і показав археологічні артефакти - результати досліджень кафедри у бухті Новий Світ. З свого боку професор Радислав Карасевич-Щеперський поділився зі студентами, що спеціалізуються по кафедрі археології та музеєзнавства з перебігом досліджень у Криму співробітників і студентів Інституту археології Варшавського університету, які виклав у відкритій лекції на тему: «Римська фортеця в Балаклаві та навколишні дозорні вежі».
Для більш докладного знайомства з уславленою історією нашого університету гостей було запрошено до Музею історії КНУ на екскурсію, яку провела Л. Круглова. А для знайомства з нашим чудовим і древнім містом, в рамках культурної програми візиту, організовано екскурсії до Старокиївської гори, Софійського музею і до Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, де польські дослідники також із захопленням ознайомились з унікальною колекцією Музею історичних коштовностей України.
Крім відділу міжнародних зв’язків університету, допомагали зробити перебування у Києві наших гостей з Варшавського університету більш цікавим і комфортним студентки 3 курсу історичного факультету А. Вейбер і Л. Тимофеєва, а також аспірант кафедри історії стародавнього світу і середніх віків С. Купрієнко.

Фото і текст
Л. Самойленко







Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024