Новини

 

Я відмовляюся від паління!

20.11.2012
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я куріння - одна з головних причин смерті. Від хвороб, які пов’язані з цією шкідливою звичкою, щороку в світі помирає майже 5 млн. людей. В Україні майже половина населення – курці; тютюн щороку вбиває 110 тисяч українців.
У зв’язку з цим кожного року у листопаді місяці в Україні відзначається День боротьби із палінням.
Соціальний департамент Студентського парламенту факультету психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка не залишився осторонь цієї події. 20 листопада 2012 року за його ініціативи було проведено соціальну акцію «Я відмовляюся від паління».
Організатори акції ще раз нагадали усім, що куріння в наш час є не тільки медичною, а й соціальною проблемою, та закликали, відмовившись від шкідливої звички, зробити крок до здорового майбутнього.
Усім, хто був помічений з цигаркою, організатори пропонували обміняти її на чарівний, позитивний зелений смайл – «символ» здоров’я та довголіття. На жаль, не кожен погоджувався на такий «обмін», але чимало з тих, хто в цей день все ж таки отримали смайл за цигарку, зробили свідомий крок у напрямку відмови від паління.
Усі зібрані цигарки члени Соціального департаменту помістили на знак, що перекреслює Цигарку, зображену на стінгазеті, яку також було зроблену руками організаторів акції.
Стінгазета палаючими літерами скандувала: «Я ВІДМОВЛЯЮСЯ ВІД ПАЛІННЯ». Цими словами Соціальний департамент висловив власну життєву позицію щодо паління й закликав кожного приєднатися до неї. Адже здоров'я — це спосіб життя люди¬ни, який вона сама обирає для себе!







Оксана Бондар,
студентка 1 курсу факультету психології
Фото: Олександра Бернацька,
студентка 1 курсу факультету психології


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024