Новини

 

Міжнародний семінар у КНУ

22.11.2012
22 листопада 2012 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка розпочав роботу дводенний Міжнародний семінар «Реалізація національної рамки кваліфікацій та оцінювання компетенцій в Україні». Його організатори Європейський фонд освіти (ЄФО), Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України, КНУ імені Тараса Шевченка.

Мета семінару: представити і обговорити проект Концепції Національної системи кваліфікацій; обговорити процедури та принципи оцінювання в контексті визнання компетенцій.

У відкритті семінару взяв участь проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров. Він передав вітання учасникам семінару від ректора університету академіка Леоніда Губерського, підкреслив важливість тем доповідей, що обговорюватимуться та побажав плідної роботи.

Під час роботи семінару відбудеться презентація концепції національної системи кваліфікацій (доповідачі: Анатолій Гармаш, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України та Андрій Гожик, Київський національний університет імені Тараса Шевченка) й розглядатимуться такі питання:
- сучасні системи кваліфікацій в Україні та питання щодо реалізації національної рамки кваліфікацій;
- розробки щодо визнання неформального навчання в Україні;
- досвід Румунії щодо розроблення системи визнання неформального навчання;
- огляд досягнень Європи у напрямку визнання неформального навчання;
- перехід від принципів до практики – використання українських стандартів визнання компетенцій;
- платформа кваліфікацій – інструмент для людей, які працюють над НРК;
- як реалізувати концепцію національної системи кваліфікацій – низхідні та висхідні ініціативи.
В міжнародному семінарі «Реалізація національної рамки кваліфікацій та оцінювання компетенцій в Україні» беруть участь міжнародні експерти серед яких Тімо Куусела, керівник програм ЄФО в Україні, Ар’єн Дей, старший фахівець з систем кваліфікацій (ЄФО), Елізабета Мітрой (експерт ЄФО) .



























фото Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024