Новини

 

АРХІТЕКТОР СЕРЬОГІН: СПОРТ ЯК МИСТЕЦТВО

17.02.2005

16 лютого 2005 року в галереї “Університет” Головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка відкрилася виставка архітектора Юрія Серьогіна. Приводом для своєрідного творчого звіту стала знаменна дата - архітектурному бюро «Ю. СЕРЬОГІН» виповнилося 13 років.

Спортивна тема, є домінуючою у творчості архітектора Юрія Івановича Серьогіна, майстра спорту СРСР зі стрибків у воду, вона почалася з дипломного проекту у Львівському політехнічному інституті. Блискучий захист у 1969 році проекту плавального басейну Республіканського стадіону став приводом для клопотання Госкомспорту про «розподіл» молодого фахівця в майстерню по проектуванню спортивних споруджень № 7 Гіпрограда. Тут у складі декількох авторських колективів архітектор брав участь у розробці проектів гребного каналу в Запорожжі (1970), спортивно-оздоровчої туристської бази «Говерла» в Івано-Франківській області (1971), Льодового стадіону в Києві (1972), комплекс басейнів для водяних видів спорту на Республіканському стадіоні в Києві (1979), реконструкції стадіону «Динамо» у Києві (1979) і багатьох інших.

У 1983 році архітектор Серьогін був визнаний гідним Київської міської премії ім. А. Бойченко за участь у проектуванні улюбленої киянами музичної естради в Первомайському саду, побудованої до 1500-річчя Києва. З 1985 року по 1997 Юрій Серьогін працював в Українському зональному інституті УКРКУРОРТПРОЕКТ, а з 1991 очолив власне архітектурне бюро. Суспільне визнання творчий колектив одержав у 2000 році, коли став лауреатом Державної премії в сфері архітектури за проект житлового будинку по Бехтеревському провулку.

Помітним досягненням колективу став, відкритий у вересні 2004 року фізкультурно-спортивний комплекс у місті Південному - об'єкт виконаний на рівні світових стандартів з виразною архітектурою, оснащений по останньому слову техніки і реалізований із застосуванням передових технологій. Комплекс, що включає чудовий спортивний зал і готель, незабаром поповниться Центром сімейного дозвілля. Сьогодні ведеться проектування універсального спортивно-концертного комплексу «Азовмаш» у Маріуполі, почате будівництво курортного готелю в Трускавці, виконані передпроектні пропозиції по торгово-розважальному центрі по вул. Здолбунівській у Києві та багатоьм інших об'єктах. На виставці також представлені романтичні роботи архітектора - ескізи в жанрі ню, що демонструють легкість і точність руки майстра.
заказать окна rehau юридические услуги


ПРЕС-ЦЕНТР
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024