Новини

 

Налагоджено співпрацю з Тегеранським університетом

31.10.2012
31 жовтня 2012 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка відвідали Посол Ісламської Республіки Іран в Україні Й. В. Акбар Гасемі Алі-Абаді та делегація Тегеранського університету на чолі з ректором паном Фархадом Рахбаром.

Відбулася зустріч з ректором КНУ, академіком Леонідом Губерським та проректором з науково-педагогічно роботи (міжнародні зв’язки) КНУ професором Петром Бехом.

Під час зустрічі ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський та ректор Тегеранського університету Фархад Рахбар підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Леонід Губерський привітав гостей і розповів про університет. Він зазначив, що на сьогодні КНУ співпрацює з 120 університетами світу. «Кілька років тому наш університет спільно з одним із вишів Ісламської Республіки Іран провів дві наукові конференції, але з Тегеранським університетом не було налагоджено системну співпрацю. Сьогодні, підписавши Меморандум про взаєморозуміння, ми маємо нагоду виправити цю ситуацію», – сказав ректор. На думку Леоніда Васильовича співпраця між університетами сприятиме розвитку науки не тільки двох країн, а й усього світу. «Ми вважаємо, що наука інтернаціональна, для науки не повинно бути кордонів. Тож КНУ відкритий до діалогу і плідної співпраці», – зауважив він.

Фархад Рахбарі погодився з думкою Леоніда Губерського, зазначивши, що Тегеранський університет теж відстоює принцип інтернаціональності науки і, за його словами, здобутки в галузі науки повинні служити людям усієї Землі. Саме з цією метою Тегеранський університет прагне налагодити тісну співпрацю з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, що дасть поштовх у майбутньому працювати для розвитку світового прогресу.
Ректор Тегеранського університету Фархад Рахбарі виступив перед студентами КНУ.
















































фото Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024