Новини

 

Міжнародне фінансове товариство визнало якість нашої освіти

25.10.2012
Магістерьска программа «Корпоративні фінанси» (напрям підготовки «Фінанси і кредит») Київського національного університету імені Тараса Шевченка стала першою в Україні, яка набула членства у програмі визнання CFA Institute (the CFA Institute University Recognition Program).
Такий статус є свідченням визнання КНУ ім. Тараса Шевченка світовою спільнотою фінансових професіоналів як учбового закладу, що забезпечує найвищі стандарти професійної освіти. Умовою отримання такого високого статусу в сфері фінансової аналітики є співпадіння більше ніж на 70% навчальної програми «Корпоративні фінанси» і програми навчання CFA Institute (CFA Program Candidate Body of Knowledge) (CBOK), і, прийняття університетом зобов’язань щодо впровадження через навчання етичних стандартів в галузі фінансової індустрії.
Участь у програмі визнання університетів надає переваги студентам-випускникам, оскільки підтверджує, що отриманні знання та досвід були сформовані на базі CBOK, що у свою чергу визнані фінансистами-професіоналами у світі як ті, що відповідають найвищому світовому рівню. Це також слугує для потенційних роботодавців свідченням дотримання у освітній діяльності еталону професійної фінансової освіти. Випусникам цієї програми зможуть бути більш підготовленими для того, щоб потім скласти CFA Program та стати сертификованым фінансовим аналітиком (CFA charterholder) з визнанням у всьому світі. У рамках членства та кооперації с CFA Institute КНУ ім. Тараса Шевченка кожен рік будуть надаватися обмежена кількість студентських стипендій для навчання за програмою CFA.
Магістерська програма «Корпоративні фінанси» запроваджена на кафедрі фінансів економічного факультету в 2011 році серед інших нових магістерських програм напряму підготовки «Фінанси і кредит», орієнтованих на формування системи прикладних знань та навичок, та одночасно інноваційних здібностей, необхідних в умовах постійно змінного сучасного фінансового середовища.
Метою підготовки магістрів за програмою «Корпоративні фінанси» є формування високопрофесійних фінансистів, що володіють методологією та інструментальним апаратом прикладних корпоративних фінансів. Ця програма вирізняється націленістю на методологію теоретичних та емпіричних досліджень у галузі корпоративних фінансів, формування здатності діяти не тільки на рівні управління внутрішніми фінансовими потоками підприємства, а взаємодіяти з фінансовим оточенням, акцентуючи на проблематиці фінансових ринків.

Це одним підтвердженням співпраці співпраці з CFA Institute, зокрема з CFA Ukraine, стала участь у одному з найпрестижніших студентських конкурсів – світовому конкурсі інвестиційних досліджень (Global Investment Research Challenge). Команди Київського національного університету імені Тараса Шевченка двічі перемагали у національному фіналі конкурсу, та представляли Україну на європейських регіональних конкурсах в м. Мадрид (2011 р.) та м. Лондон (2012 р.)
Світовий конкурс інвестиційних досліджень (Global Investment Research Challenge) пропонує студентам унікальну можливість отримати знання від провідних експертів у галузі інвестування і взяти участь у змаганні з іншими студентами з кращих вищих навчальних закладів світу. Перемоги Київського національного університету імені Тараса Шевченка в престижному конкурсі, організованому міжнародною організацією, підтвердила якість освітніх програм університету, а також конкурентоздатність студентів університету, перед якими відкриваються нові перспективи та мотивація до постійного розвитку та пізнання.


Про CFA Institute
CFA Institute є глобальною асоціацією інвестиційних професіоналів, яка впроваджує найвищі професійні стандарти і керує розробкою золотого стандарту статусу дипломованих фінансових аналітиків. Організація є лідером з запровадження стандартів етичної поведінки на інвестиційних ринках і визнаним джерелом знань у світовому фінансовому співтоваристві. Кінцева мета: створити середовище, в якому інтереси інвесторів на першому місці, ринки виконують свої функції, та сприяють зростанню економіки. CFA Institute налічує більш ніж 110 000 членів в 139 країнах, у тому числі 100 000 сертифікованих членів CFA. Для отримання додаткової інформації, відвідайте www.cfainstitute.org.

Про програму CFA
Програма CFA визначає стандарти для розвитку навичок, компетенцій та сумлінності фінансових аналітиків, портфельних менеджерів, інвестиційних консультантів та інших професіоналів в галузі інвестицій по всьому світу. Дана програма визнана як найбільш вимоглива атестаційна програма з підготовки фінансових фахівців. Навчання проводиться англійською мовою, навчальна програма та іспити CFA уніфіковані для всього світу. Менше ніж один з п'яти кандидатів, які починають програму успішно завершують її і йдуть, отримавши бажаний статус CFA, "золотий стандарт" для професійних інвесторів.
Удосконалення змісту та якості магістерської освіти через запровадження конкурентних програм, сприятиме підвищенню якості освітніх послуг в Україні, підвищенню конкурентоспроможності національної системи освіти та її інтеграції в світове співтовариство.












Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024