Новини

 

ВІКНУ: за крок до ювілею

17.10.2012
Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) відсвяткував 79-му річницю з дня свого заснування.
Урочисті заходи цього року розпочалися з шикування на плацу та мітингу особового складу, оголошення святкових наказів. За пропозицією Ради сержантів вперше було започатковано традицію передачі Бойового прапора Військового інституту від прапороносної групи старшого прапороносній групі молодшого курсу.








Після вшанування пам'яті першого начальника Військового інституту генерал-лейтенанта Сергія Жукова у актовій залі ВІКНУ відбулися урочисті збори особового складу, на яких з теплими привітаннями та щирими побажаннями успіхів у навчанні, службі та особистих справах виступили: начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін, проректор університету з науково-педагогічної роботи (навчальна робота) Володимир Бугров, декан географічного факультету Ярослав Олійник, голова профкому полковник запасу Володимир Осипа, голова ради ветеранів полковник запасу Микола Дорохов та заступник ректора Східноєвропейського університету, член Спілки ветеранів Афганістану, президії обласної Ради ветеранів війни та праці, Товариства дружби «Україна – Росія» полковник у відставці Геннадій Кузьмичов.










Із привітань від ректора університету Леоніда Губерського розпочав свій виступ проректор КНУ з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров.








– Військовий інститут – унікальний підрозділ, перший навчальний заклад такого типу у незалежній Україні, – зазначив Володимир Анатолійович. – Ви маєте гідну історію та значні надбання, готуєте військових фахівців за найкращими світовими стандартами. Про це свідчать численні нагороди на різних конкурсах.
Цей навчальний рік передує вашому ювілею. Бажаю вам, щоб до свого 80-річчя ви підійшли з найкращими показниками у всіх видах життєдіяльності, – сказав поважний гість.
Багато військовослужбовців та працівників Збройних Сил України цього дня були заохочені наказами Міністра оборони України, ректора університету, Голови Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації та начальника Військового інституту.
На завершення свята відбулися святковий концерт військового оркестру ВІКНУ та «Посвячення 1-го курсу ВІКНУ» під егідою Курсантської ради.








Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024