Новини

 

Другий міжнародний семінар „Медична фізика – сучасний стан, проблеми, шляхи розвитку. Новітні технології”

27.09.2012
Київський національний університет імені Тараса Шевченка за ініціативою навчально-наукового центру радіаційної безпеки з 27 по 28 вересня 2012 року проводить Другий міжнародний семінар „Медична фізика – сучасний стан, проблеми, шляхи розвитку. Новітні технології”. У його роботі беруть участь фахівці з провідних навчальних, медичних, наукових та регулюючих установ країн Євро Союзу, Білорусі, Росії, України. Семінар проводитися при підтримці Шведського регулюючого органу (SSM).
Учасники семінару відмітили невпинне зростання ролі медичної фізики у суспільстві, запропонували пріоритетні напрями, які повинні якісно переформувати відношення науковців та практиків до цієї спеціальності. Підкреслювалось, що актуальність розвитку медичної фізики тісно пов’язана з впровадження новітніх технологій, а підготовка фахівців з медичної фізики з урахуванням міжнародного досвіду є не тільки основою їх ефективної реалізації в Україні, але й чинником, що суттєво впливає на стан здоров’я нації, розвиток науково-технічного потенціалу країни і соціальну стабільність суспільства.
Під час відкриття семінару було урочисто підписано Меморандум між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Національною академією медичних наук України про співробітництво, партнерство та взаємодію у різних галузях науки, освіти та інноваційної діяльності. Меморандум підписали Ректор Університету Л.В. Губерський та Президент Національної академії медичних наук України А.М. Сердюк.
Мета цього Меморандуму - ефективне використання інтелектуального, творчого та промислового потенціалу вітчизняної науки для вирішення актуальних завдань та забезпечення сталого розвитку суспільства в освітній, науковій, промисловій та інноваційній складових, сприяння втіленню державної політики в області впровадження новітніх технологій та підготовки висококваліфікованих конкурентноспроможних кадрів для української держави.
В рамках Меморандуму сторони визначили основні напрями співробітництва, пріоритетні завдання співпраці на 2012 рік та середньострокову перспективу.


Директор навчально-наукового
центру радіаційної безпеки Л.І.Асламова






























фото Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024