Новини

 

В ІМВ відбулася зустріч з Алеком Россом

14.09.2012
Зустріч студентів ІМВ зі спеціальним радником Голови державного департаменту США Гілларі Клінтон з питань нових технологій

13 вересня о 9:30 у Залі засідань Вченої ради Інституту міжнародних відносин відбулася зустріч студентів зі спеціальним радником Голови державного департаменту США Гілларі Клінтон з питань нових технологій Алеком Россом.
Свою лекцію на тему «Влада та інновації» пан Росс розпочав з комплексного огляду найбільш впливових інновацій в історії людства, починаючи з винайдення спису і знарядь праці, промислової революції, винайдення друкарського верстату, завершуючи Інтернетом. Причому, якщо головною опорою промислової революції був метал, то зараз, на його думку, ключову роль в сучасному суспільстві відіграє інформація.

Сьогодні у процесі становлення громадської думки та свободи слова, які не є підконтрольними владному елементу, пан Росс підкреслив виключну роль Інтернету, зокрема соціальних мереж. Водночас він впевнений, що Інтернет не є винаходом «номер один» за всю історію існування людського суспільства, адже найпершою інновацією, яка відкрила для звичайних людей світ інформації, став друкарський верстат. Тим не менш соціальні мережі – унікальне джерело інформації, доступне для кожного і непідвладне державному контролю.
«Неможливо контролювати Інтернет, − стверджує Алек Росс. – Це стосується не лише держав, а й власників соціальних мереж. Так, вони отримують шалений прибуток, але контролювати своїх користувачів вони не в змозі».
Після лекції Алек Росс закликав присутніх до дискусії, під час якої відповів на всі запитання.
По завершенню зустрічі студенти гучними оплесками подякували вельмишановному гостю за його візит та запросили відвідати ІМВ ще раз.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024