Новини

 

Підписано Договір про співробітництв між КНУ і Верховним судом України

19.09.2012
19 вересня 2012 року ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський та Голова Верховного суду України Петро Пилипчук підписали Договір про творче співробітництво між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Верховним судом України.
Договір дасть можливість студентам юридичного факультету КНУ закріплювати теоретичні знання набуті в процесі навчання, розвивати професійні вміння, застосовувати їх у практичній діяльності, формувати навички узагальнення та аналізу практики щодо застосування чинного законодавства.
Підписаний Договір сприятиме координації науково-практичних досліджень і заходів Верховного суду України та юридичного факультету КНУ, обміну досвідом у сфері реалізації чинного та розвитку національного законодавства.
Зокрема сторони домовилися проводити спільні організаційно-правові заходи щодо підготовки на юридичному факультеті КНУ фахівців для роботи у судах, вивчення та узагальнення судової практики й аналізу судової статистики, розробки пропозицій щодо вдосконалення законодавства.
Згідно з Договором КНУ імені Тараса Шевченка зобов’язується:
- Залучати суддів та працівників Верховного суду України (за їх згодою) до викладацької та наукової роботи, обговорення програм та інших навчально-методичних матеріалів, пов’язаних з підготовкою студентів на юридичному факультеті.
- Сприяти участі викладачів юридичного факультету у роботі науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів, що проводяться Верховним судом України.
- Створювати умови для залучення суддів та працівників Верховного суду України до участі у роботі науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів, що проводяться юридичним факультетом.
- Відряджати викладачів та аспірантів юридичного факультету на стажування для збору матеріалів судової практики та статистики для написання докторських та кандидатських дисертацій, підручників, навчальних посібників та монографічних робіт.
- Направляти за домовленістю Договірних Сторін студентів випускних курсів для збору матеріалів судової практики та статистики для написання магістерських та дипломних робіт.
- Призначати керівниками практики кваліфікованих викладачів.
- Погоджувати до початку практики з керівництвом Верховного суду програму стажування практики та кількісний склад студентів, які направляються для проходження стажування і практики.

Згідно з договором Верховний суд України зобов’язується:
- При необхідності залучати викладачів та аспірантів юридичного факультету у роботі науково-практичних конференцій, семінарів, круглих столів, тощо з питань діяльності судової системи та розвитку законодавства.
- У разі потреби залучати викладачів факультету до спільної роботи над законопроектами.
- Надавати можливість суддям та працівникам Верховного суду України (за їх згодою) брати участь у навчальному процесі на юридичному факультеті.
- Сприяти у проходженні стажування та доступу до матеріалів судової практики для науково-дослідної роботи викладачами та аспірантами юридичного факультету.
- Приймати на стажування та сприяти у доступі до матеріалів судової практики та статистики для використання при підготовці докторських та кандидатських дисертацій.
- За попереднім погодженням приймати для проходження практики студентів випускних курсів юридичного факультету та сприяти у доступі до матеріалів судової практики для написання магістерських та дипломних робіт.





\






























Прес-центр
фото Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024