Новини

 

Формула успіху економічної рахівнички

22.10.2003

Якщо у вас є все, але не вистачає єдиного – справжньої економічної освіти, яку пропонують класичні університети всього світу за шалені гроші, то наш КНУ імені Тараса Шевченка не лише підготує Вас до зайняття гідного місця „під сонцем” за практично символічну оплату, а й надасть шанс реалізувати свій талант. Ось простенький доказ-рахівничка: беремо половину депутатів ВР України, ділимо на 3 – отримаємо шукане число! Приблизно стільки випускників економічного факультету нашого університету імені працює (або не працює) на постійній основі в українському Парламенті! Цифра досить пристойна, чи не так?! Отож, якщо ви все життя думали як би це змінити його (Парламент або життя – кому що) на краще і досі не знаєте як це зробити – ця стаття саме для Вас!

За цими гучними словами стоять реалії сьогодення економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, одного з найкращих факультетів в університеті та, напевно, найкращого з тих, хто дає економічну освіту в Україні. Про престижність професій та їх необхідність можна сперечатися довго, та завжди буде потрібен той, хто вміє рахувати гроші, керувати людьми, налагоджувати контакти з партнерами, робити гарну рекламу чи просто бути людиною.
Якщо ти бачиш себе солідним банкіром з товстим гаманцем, заклопотаним менеджером великої корпорації, крутим „меном” з власним бізнесом, винахідливим знавцем PR-технологій, скрупульозним бухгалтером або ж непохитним аудитором – тобі потрібно вже стояти на порозі нашого факультету по вул.Васильківській 90а! Та, побачивши, що там діється, головне відразу не втекти – це просто йде плановий ремонт корпусу паралельно з підготовкою до Дня економічного факультету, якому виповнюється днями...(УВАГА! Рахівничка: беремо кількість випускників-парламентаріїв, віднімаємо „16” – отримаємо те, що очікували – 59) Справді, нам вже 59 років! І нам не вже, а давно є чим похвалитись!!!

Місто Київ. Столиця України. Мальовничі пейзажі околиць поблизу НВЦ (колишня ВДНГ) та парку ім. М.Рильського. Твій погляд падає на непримітну вул. Васильківську, за якою вимальовується перехрестя з вулицею Ломоносова і ..., вже на місці! Перед нами 10-поверхова будівля, перед якою виблискує (інколи) чистою водою широкий басейн, навколо якого розміщено стоянку для авто (строго для викладачів), адже....(Увага! Рахівничка: кількість авто студентів перевищує кількість місць на стоянці у два рази!) Мальовничі пагорби зі штучними ландшафтними прикрасами, зелена ковдра трави та статні дерева навколо жовто-помаранчевого корпусу створюють незабутні враження спокою, врівноваженості, мудрості і величі.

Підходимо ближче, піднімаємось сходами повз галерею ялинок та заходимо в економічне царство, яке сповнене духовною атмосферою Віктора Дмитровича Базилевича, декана факультету, завідуючого кафедри економічної теорії, професора. Він тут всьому голова! Відразу видно, що водяться в цьому царстві свої порядки і своя вільноконвертована валюта - „БАЗИЛЕВЧИКИ”! Слугують вони на даному етапі свого існування, як сувенір для численних гостей, студентів та всіх бажаючих. Проте, ще пам’ятають часи, коли на святах вони слугували основним еквівалентом вартості всього смачненького в буфеті на першому поверсі, автоматах, книжковій лавці та послуг різноманітного характеру, що сприяють навчальному процесу.
Особлива їхня роль проявляється саме на День народження факультету, коли на плитах перед корпусом під час вже традиційної театралізованої посвяти „зелених” першокурсників у студенти, декан факультету в костюмі князя та з охороною умокаючи „БАЗИЛЕВЧИКИ” у горщик зі „ЗНАННЯМИ”, дає своє напуття! Тут вам і нагода сфоткатись з вищими персонами, і отримати валюту „на шару”, і вмитись для тих, хто не встиг зранку, бо напередодні гуляли до шостої на вечірці в одному з київських нічних клубів або в місцевому, студентському - „Планета”, що знаходиться „за два кроки” від гуртожитку №10.

До речі, згідно конкурсу студентських гуртожитків ВНЗ нашого міста, саме наш гуртожиток №10 посів почесне 2 місце!

Проте, дещо відволіклись. Успішно „потусувавшись” на посвяті з студентами-старшокурсниками, починаєш думати, що вже не такі й „зелені” першокурсники та разом з усіма іншими йдеш на святковий концерт до актової зали. Традиційні святкові слова викладацького складу факультету, поздоровлення гостей, виступи творчих колективів університету лунають в цей день. Підготувались й студенти. В першу чергу виконують номери студенти - економісти, команди з аеробіки „Монополія”, команди КВК „З перцем”. Проводяться конкурси в номінаціях: „Міс економістка”, „Кращий студент”, „Кращий магістр”, „Краща група”, які гармонійно переплітаються з „грою залу” у справжнє феєричне шоу. Жоден не зможе відірвати очей від такого шоу (та й не варто)!

Не обходиться, звичайно, і без казусів. Але що може бути кращим за професійно організованим і проведеним за ініціативою команди студентів свята? Усі вони, на чолі із головою Ради студентів та аспірантів факультету Сергієм Слабоусом, за вмілої режисури студентки спеціальності „менеджмент організацій” Пешич Марини та всебічної підтримки деканату в обличчі заступника декана з виховної роботи Ігнатюк Анжели Іванівни, патріотично і самоввідано роблять єдину справу – життя на економічному факультеті кращим, цікавішим, по-студентському незабутнім!
Дехто може подумати, що ми тут лише святкуємо і ходимо по нічним клубам, але це далеко не так! Адже, з приходом „до руля” факультету поважного, мудрого і вибагливого керманича, справжнього науковця В.Д. Базилевича зі стратегічними та сучасними поглядами на життя й освіту, ніхто немає просто ніякої можливості забути про те, що він прийшов сюди в першу чергу отримувати лише найкращі й найнеобхідніші сьогодні знання та вміння. Новий декан, успадкувавши потужну матеріально-технічну базу, велику бібліотеку із чисельністю понад 60 тисяч примірників, цілий поверх комп’ютерів, найсучасніші лінгафонні кабінети для вивчення іноземних мов, команду однодумців-заступників за напрямками, зумів не лише зберегти надбання та традиції свого попередника – Черваньова Дмитра Миколайовича, а й примножити їх!

Так, на семи кафедрах факультету навчається за 8 напрямками понад 1500 студентів.

Вдало працюють 1 буфет, 2 ліфти (і один в процесі запуску), 10 поверхів, мережа Internet на п’ятому поверсі, понад 100 високопрофесійних викладачів та 3 автомати з продажу напоїв для підвищення тонусу і жаги до знань, 4 ксерокси, книжкова лавка і запроектований магазинчик канцтоварів. Усе це, і багато чого іншого завжди до ваших послуг на нашому заECONOMIXованому факультеті!

Підтвердженням тому можуть слугувати дошки досягнень студентів та викладачів факультету у науковій, спортивній та громадській діяльності, що розташовані на першому поверсі у вестибулі факультету. Тут вам і чемпіонка світу з фехтування, і чемпіони світу з програмування, і переможці всеукраїнських олімпіад з економіки, кращі плавці та найдотепніші КВКшники. Є у нас і факультетське радіо, по якому можна замовити поздоровлення на свято чи просто послухати цікаву інформацію або пісню.

Традиційними на свята вже стали різноманітні конкурси у холі: „святкова пошта”, завдяки якій можна передати те, що не висловити словами (навіть викладачам), конкурс на найкращу студентську газету, на найоригінальніше привітання „через ватман та маркер” тощо.
Є в нас, навіть, кімната Органів Студентського Самоврядування, що має №2, діяльність яких високо відзначається не лише на факультетському рівні. До них належать: Наукове товариство студентів та аспірантів на чолі з головою, студенткою магістратури Бруякою Ольгою, Профбюро студентів та його керівник, студент 5 курсу Чумак Ігор, Рада студентів та аспірантів, в якій усім управляє магістр Сергій Слабоус, та , нарешті, Студентська рада гуртожитку на чолі зі студентом 4 курсу Дмитром Коломойцем, який, до речі, є ще Головою об’єднаної студради гуртожитків всього студмістечка КНУ імені Тараса Шевченка.
Саме завдяки старанням цих організацій та активності їх діячів, відбуваються різноманітні цікаві зустрічі з видатними особистостями сьогодення, організовуються круглі столи різного тематичного спрямування, проводяться спортивні змагання, проходять урочисті концерти, постійно працюють гуртки за інтересами, існує одна з кращих команд КВК університету „З перцем”, команда з танцювальної аеробіки „Монополія”, збірна факультету з гри „брейн-ринг”, більярд та тренажерна зала в гуртожитку, діадема Міс економістки, інформовані студенти, задоволене керівництво, аукціон балів та багато-багато чого іншого, що робить життя та дозвілля студентської економічної еліти на факультеті, якому 24 жовтня виповнюється 59 років, більш цікавішим, яскравим, насиченим позитивними емоціями та корисними справами!

Приходьте до нас на День народження і Ви у всьому переконаєтесь на власні очі!



Сергій Слабоус


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024