Новини

 

Мовна практика або в гостях у хороших друзів

22.05.2012
Якщо спробувати описати свої враження від поїздки до Польщі, мета якої була відчути і перевірити себе у природному мовному середовищі , то на,перший погляд, це здається простим , а насправді дещо нереальним. Чому саме? Ось саме на це питання і спробую вам відповісти.
Чим для мене була Польща? Це була просто країна, котра знаходиться на кордоні з Україною та нічим особливим і не відрізняється. Так , звісно, спочатку було цікаво просто побачити і відчути Польщу. Але вже потім…
Коли я перетнув кордон одразу мене вразило якесь інше відчуття, відчуття котре на той час я не розумів. Було таке враження нібито я вже не дома, але в гостях у хорошого друга.

Першого разу ми приїхали у Краків буквально на годину, але вже за цей час я зрозумів, що я знову захочу сюди повернутися. Приємне відчуття доброти та турботи всіх, з ким довелося спілкуватися, приємно дивувало., спонукало на відповідні кроки.
Коли ми вже нарешті прибули до місця призначення, а саме до Закопаного, маленького містечка в польських Татрах. Ось саме у цей момент я відчув, що я приїхав саме туди, де хочу бути. Цей краєвид, котрий захоплює погляд! До речі, згодом ми зробили піший підйом на одну з гір, що на хвилиночку(!), аж 2000 метрів у висоту. Вперше в житті я тоді у травні побачив сніг та навіть відчув.
Саме там у Закопаному, під час вечірньої прогулянки, я вперше зрозумів те відчуття, про котре говорив на початку. Я хотів утримати це відчуття, більш за все я не хотів втратити його. На свій подив я зрозумів,що людина котра любить свою країну в змозі закохатися в іншу. І це не тільки через гарні краєвиди та оточуючих. Взагалі, на мою думку, головне - це особистий комфорт. Так-от якщо я турист, і в Польщі я відчував себе більше ніж комфортно, то я не уявляю, як відчувають себе поляки.
Або ні, уявляю та хочу так само.
Сергій РЕЗНІКОВ,
Студент Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка







Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024