Новини

 

Ні насильству

18.04.2012
Насильство в сім’ї – це проблема, про яку не прийнято говорити у нашому суспільстві. Щороку вона стає глобальнішою і розростається до критичних меж. Найжахливіше те, що жертви такого насильства – жінки. Вирішити цю проблему можна, лише привернувши до неї увагу. На офіційному рівні вже існує Конвенція ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації стосовно жінок (Жіноча Конвенція). Але про неї знають лише чиновники та профільні експерти.
Рушійною силою кожної держави є молодь. Вона задає ритм життю, вказує на недоліки пануючого устрою, активно пропагує нові шляхи розвитку суспільства. Розуміючи цю силу, Європейський Союз створив програму «Молодь у дії», яка впроваджується протягом 2007-2013 років. Вона надає можливості міжнародної співпраці для молоді країн Європи, у тому числі й України, та ґрунтується на неформальній освіті.
З 26 березня по 3 квітня 2012 року в місті Іспарта (Туреччина) за підтримки програми «Молодь у дії» проходив проект «Закрий двері перед насильством у свою домівку», в якому я брала участь. Загалом у проекті було задіяно 26 осіб з 9 країн (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Ізраїль, Італія, Литва, Туніс, Туреччина та Україна). Упродовж дев’яти днів ми визначали масштаби поширення насильства щодо жінок у суспільстві й аналізували різні види насильства. Проте найціннішим стало обговорення методів припинення поширення насильства щодо жінок з акцентом на можливості молодих людей навчати оточуючих шляхам вирішення цієї проблеми. Ми проаналізували ситуацію в кожній країні-учасниці проекту, що дало нам всебічне бачення цієї проблеми.
Римська Олена, Інституту філології








Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024